Kalėdinis labdaros vakaras subūrė žinomus kauniečius | Kas vyksta Kaune

Kalėdinis labdaros vakaras subūrė žinomus kauniečius

kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno įgulos karininkų ramovė virto tikra gerumo ambasada. Į iškilmingą Kalėdinį labdaros vakarą susirinko per pusantro šimto svečių. Visą gruodį besitęsusiai gerumo iniciatyvai šiemet iš viso paaukota 60 tūkst. eurų. Visos lėšos bus skirtos neįgaliųjų reikmėms ir šeimoms, auginančioms negalios paliestus vaikus.

„Man gera žinoti, kad gyvenu mieste, šalyje, kur esama tiek daug gerų ir dosnių žmonių, kuriems tiesiog rūpi esantys šalia ir patiriantys nepriteklių“, – skelbdamas renginio pradžią kalbėjo jo vedėjas ir režisierius aktorius Andrius Žiurauskas.

Pasak Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, šiųmetis labdaros pokylis pranoko pirminius lūkesčius: „Surinkta daug pinigų, o jei dar įvertinsime darbus bei paslaugas, kurias rėmėjai atliks neįgaliųjų labui, bendra suma viršija pernykštį rekordą. Kaunas išmoko pinigus dalinti sąžiningai ir tikslingai, todėl šios lėšos tikrai pasieks tuos, kuriems jų labiausiai reikia.“

Meras padėkojo prie renginio organizacijos antrus metus iš eilės prisidėjusioms „Metų kaunietėms“ ir dosniems rėmėjams. Pagrindiniais gerumo iniciatyvos mecenatais šiemet tapo bendrovės „Autokausta“, „Kauno tiltai“ ir koncernas SBA. Klinika „Neodenta“ įsipareigojo suteikti odontologijos paslaugas autizmo paliestiems vaikams.Prie mėnesį trukusios gerumo iniciatyvos iš viso prisijungė 45 įmonės bei organizacijos ir visa eilė fizinių asmenų.

Pasak organizatorių, gerumo karuselė nenustoja suktis, tad gyventojai vis dar gali prisidėti prie kilnios idėjos įgyvendinimo skirdami savo aukas iki pat Trijų karalių. Visa informacija apie tai skelbiama internete: labdara.kaunas.lt.

Planuojama, kad geradarių paaukotos lėšos šiais metais bus paskirstytos maždaug pusšimčiui neįgalių kauniečių bei jų šeimų. Jiems bus nupirkti būtiniausi medicininiai įrenginiai, higienos ir namų apyvokos reikmenys.

„Šios lėšos neišspręs visų problemų, bet padės susidoroti bent su dalimi jų. Kauniečių gerumas kasmet auga, todėl ir mes iš Rotušės persikėlėme į Karininkų ramovę, nes ten tiesiog nebetilptume“, – pastebėjo V. Matijošaitis.

Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas prisiminė savo patirtį gyvenant Ispanijoje, kuomet globos namuose prižiūrėjo rankų netekusį neįgalųjį: „Po kiek laiko, kai išvykau, mes dar bendravome laiškais ir galiausiai aš supratau, kad tai ne aš jam kažką daviau, bet jis man padėjo. Mes kiekvienas savaip galime įnešti kažką gero – darbais, sugebėjimais, dosnumu. Jei nepadėsime žmonėms, kuriems reikia pagalbos, mes visi patys tapsime skurdesni. Ačiū už šį gerumo vakarą.“

Jau 27-ą kartą Kaune surengto tradicinio labdaros pokylio svečiams koncertavo Kauno miesto simfoninis orkestras ir solistai, pasirodė Eglės Špokaitės baleto mokyklos ir sportinių šokių klubo „Sūkurys“ auklėtiniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA