Kaune vyksta rimtas Kauno policijos reidas: išmokome švęsti? | Kas vyksta Kaune

Kaune vyksta rimtas Kauno policijos reidas: išmokome švęsti?

delfi.lt 2016/12/26 18:06

Šventinį pirmadienį Kauno policijos pareigūnai nustebino miesto vairuotojus surengdami reidus mieste ir rajono teritorijoje.. Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai visą dieną masiškai tikrino vairuotojų blaivumą. Dar tamsoje, nuo pat 7 val., ant Europos prospekto kalno vienu metu dirbo 11 policininkų, vėliau veiksmas persikėlė į kitas miesto gatves ir tai vyks visą artėjančią naktį.

Priemonės pradžioje automobilių nebuvo daug. Todėl pareigūnai tikrino visas transporto priemones iš eilės, įskaitant ir autobusų bei sunkvežimių vairuotojus. Žinoma, dažniausiai tokiu metu važinėja taksi automobiliai.

Praėjus vos 15 minučių nuo reido pradžios buvo sustabdytas pirmasis neblaivus vairuotojas. Taksi vairuotojas iš pradžių dievagojosi, kad alkoholio nevartojo. Tačiau alkotesterio ekrane pasirodė skaičiai 1,14. Vairuotojui teko nurimti ir pripažinti prietaiso parodymus. Beje, taksi buvo vežamas keleivis.

Vienas sustabdytas vairuotojas nebuvo užsisegęs saugos diržo. Kadangi tai jau pakartotinas tokio pobūdžio pažeidimas per metus, šis vyras gali netekti vairuotojo pažymėjimo.

Daugiau iki pat 9 val. ryto girtų vairuotojų nebuvo.

Pareigūnai nusprendė, kad reikia keisti reido vietą ir persikėlė į Kauno rajoną. Vairuotojų blaivumas buvo tikrinamas kelyje Vilkijos link, ties nusukimu į Kulautuvą.

Čia reidas vyko iki pat 12 val. Per tą laiką buvo nustatytas dar vienas vairuotojas, viršijęs leistiną alkoholio normą. Jam nustatytas 0,80 prom. girtumas. Vairuotojas spėjo, kad tikriausiai alkoholis nespėjo išgaruoti po vakarykščio Kalėdų šventimo. Dar keli vairuotojai neviršijo leistinos 0,40 prom. ribos.

Po pietų pareigūnai persikėlė į Plytinės gatvę, vedančią į Rokus. Čia per pusantros valandos nebuvo užfiksuotas nei vienas girtumo atvejis.

Toliau didelės policijos pajėgos persikėlė į Ateities plentą. Iš šiol buvo patikirtina jau per tūkstantį vairuotojų. Buvo nustatyti tik 2 neleistino girtumo atvejai.

Policija praneša, kad blaivumo tikrinimas Kaune vyks visą naktį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA