Ekologinė nelaimė: srutos iš Vilniaus teka Kauno link | Kas vyksta Kaune

Ekologinė nelaimė: srutos iš Vilniaus teka Kauno link

delfi.lt 2016/12/23 23:41
Facebook nuotr.

Atsivėrus smegduobei ir trūkus vamzdžiams vykdant statybos darbus Vilniaus centre į Neries upę pradėjo sklisti buitinės liekanos.

Buvęs aplinkos viceministras, aplinkosaugos specialistas Linas Jonauskas savo feisbuko profilyje pasidalijo nuotraukomis, kuriose matomos atliekos, bėgančios į Nerį.

„Tai gali būti grėsmė ne tik Neries upei Vilniuje, bet ir ne vienai žuvų rūšiai bei visai ekosistemai. Šias nuotraukas užfiksavo žvejai“, – DELFI sakė L. Jonauskas.

Jis informavo, kad didžiausias srutų nuotėkis jaučiamas ties Geležinio vilko gatvės ir Konstitucijos prospekto krantine.

„Ten eina ir nuotėkis, ir jaučiama smarvė“, – sakė jis.

Antroji pagal dydį upė Neris teka per Vilnių, Kernavę, ties Kaunu įsilieja į Nemuną, todėl ekologinė nelaimė gali paveikti visą pagrindinių Lietuvos upių ekosistemą.

„Tikimasi avariją likviduoti per 10-15 valandų. Skaičiuosime aplinkai patirtą žalą ir sieksime, kad ji būtų atlyginta. Ekstremalių situacijų komisija nusprendė, kad nėra galimybių sustabdyti atliekų išsiliejimą į aplinką”, – DELFI pasakojo Vilniaus regiono Aplinkos apsaugos departamento vadovas Marius Švaikauskas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA