Šalies oro uostuose daugėja skrydžių ir keleivių | Kas vyksta Kaune

Šalies oro uostuose daugėja skrydžių ir keleivių

Asociatyvi/Kas vyksta Kaune nuotr.

Lapkritį Lietuvos oro uostuose toliau augo skrydžių ir keleivių skaičius. Palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, lapkritį keleivių padaugėjo 14 proc., skrydžių – 6 proc. Šiems rezultatams didelės įtakos turėjo 9 naujos kryptys iš Lietuvos oro uostų į įvairius Europos miestus.

Sparčiausiai augo Palangos oro uostas – šiemet lapkričio mėnesį čia aptarnauta beveik 19 tūkst. keleivių, t. y. 76 proc. daugiau nei 2015-ųjų lapkritį. Itin padaugėjo keliaujančiųjų į Londoną – tiek į Lutono, tiek į Stanstedo oro uostus.

Lyginant šių ir praėjusių metų lapkričio mėnesio rezultatus, Vilniaus oro uoste keleivių skaičius išaugo 12 proc. – iki 281 tūkst., Kauno oro uoste 10 proc. – iki 56 tūkst. keleivių.

Vilniaus oro uosto rezultatams turėjo įtakos naujosios tiesioginių skrydžių kryptys – Birmingemas, Nica, Baris, Reikjavikas, Berlynas. Itin populiaria tapo žemų sąnaudų bendrovės „Ryanair“ paskelbta kryptis į Lidsą. Taip pat daugėjo keleivių, vykstančių iš Vilniaus į Oslą, Taliną, Stokholmą, Varšuvą ir Kijevą.

Kauno oro uosto rezultatus taip pat gerino naujos kryptys, kuriomis skrydžiai pradėti šių metų rudenį, – Eindhovenas, Stavangeris, Bergenas, Olesiundas. Į šiuos miestus iš Kauno skraidina žemų sąnaudų oro linijų bendrovė „Wizz Air“.

Iš viso per 11 šių metų mėnesių Lietuvos oro uostai aptarnavo 4,4 milijono keleivių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA