Akibrokštas: Kaunas pasaulio čempiones krepšininkes paliko „ant ledo“ | Kas vyksta Kaune

Akibrokštas: Kaunas pasaulio čempiones krepšininkes paliko „ant ledo“

Organizatorių nuotr.

Antradienio vakarą Kauno muzikiniame teatre bus apdovanoti geriausi šio miesto sportininkai, tačiau dėl rinkimų ir paskelbtų nominacijų kyla aistros. Tarp „Metų moterų komandos” nominantų nebuvo paskelbta FISU pasaulio universitetų trijulių (3×3) merginų krepšinio čempionė bei Europos universitetų žaidynių (EUSA) nugalėtoja Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda, kurią sudaro Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Grytė Markevičiūtė, Greta Tamašauskaitė bei trenerė Rasa Kreivytė.

„LSU krepšininkės teisę dalyvauti pasaulio čempionate iškovojo tik po to, kai vasarą Kroatijoje tapo Europos universitetų žaidynių čempionėmis. Šiose žaidynėse dalyvavo 403 universitetai iš daugiau nei 40 šalių (iš viso 5800 sportininkų). Pasaulio čempionate dalyvavo tik geriausios visų penkių kontingentų komandos. Varžėsi 16 komandų iš Kinijos, Prancūzijos, Brazilijos, Kanados, Tailando, Australijos, Naujosios Zelandijos, Zimbabvės, Ugandos ir Lietuvos. Pirmenybes transliavo Kinijos nacionalinė televizija ir „Eurosport” kanalas. Tai buvo aukščiausio lygio varžybos. LSU merginos garsina Lietuvą visame pasaulyje, o Kaunas sugeba jas pamiršti. argi tai ne absurdas?” – retoriškai klausė Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) vadovas Česlovas Garbaliauskas.

Juolab, kad Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) šią merginų pergalę įvertino deramai ir geriausių Lietuvos sportininkų rinkimuose įtraukė tarp geriausių Lietuvos moterų komandų.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Mindaugo Šivicko, buvo stengtasi įtraukti visus geriausius Kauno miesto sportininkus, tačiau pripažįsta, kad galbūt kažko buvo ir nesužiūrėta.

„Buvo paskelbta Kauno miesto savivaldybės svetainėje. Laukėme miesto bendruomenių siūlymų. Galbūt trūko informacijos ir kažką praleidome. Kai dabar pavardijote šių merginų pasiekimus ir varžybų svarbą, galima teigti, kad tai svarūs pasiekimai, tačiau jau balsavimas baigėsi. Galbūt kažko buvo ir nesužiūrėta”, – sakė M. Šivickas.

Pasak Č. Garbaliausko, informacijos žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje apie LSU merginų pergales tikrai netrūko.

„Kaip sporto srityje dirbantys žmonės gali praleisti tokius pasiekimus? Juk, kai LSU merginos tapo pasaulio čempionėmis, rašė laikraščiai, didieji Lietuvos informaciniai portalai, merginas net su vainikais ir limuzinu sutiko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai su prezidentu Arvydui Saboniu priešaky, Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas Rimantas Cibauskas ir kiti krepšiniui nusipelnę žmonės. Negi tokie pasiekimai Kaunui nerūpi? Negi lietuvės taip dažnai tampa pasaulio čempionėmis, kad tokius pasiekimus taip greitai galima pamiršti ar pražiopsoti?” – neslėpdamas nepasitenkinimo klausė Č. Garbaliauskas.

LSU merginų pergalės svarbą pabrėžė ir LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

„Krepšinio istorijoje tai – išskirtinis atvejis. Lietuva yra įpratusi prie vyrų pergalių, o merginos tokių titulų iškovoja rečiau. Reikia tai vertinti, gerbti ir puoselėti mūsų moterų krepšinį. Juolab, kad mūsų merginos aukojosi, viduryje krepšinio sezono vyko į Kiniją, rizikavo savo karjera, sveikata ir puikiai pasirodė. Tai įspūdinga pergalė. Dar kartą buvo įrodyta, kad Lietuvos krepšinio mokykla – viena geriausių pasaulyje. Džiugu, kad mūsų šalies studentės pademonstravo charakterį, valią ir kovingumą bei puikiai reprezentavo ne tik Lietuvos studentiškąjį krepšinį, Lietuvos sporto universitetą, bet ir mūsų šalį bei visą Europos žemyną. Didžiuojuosi jomis. Ši pergalė – labai svarbi. Trijulių krepšinio čempionatai pastaraisiais metais vis populiarėja ir kalbama, kad ši krepšinio rungtis bus įtraukta į olimpinių žaidynių programą. Tai, kad LSU merginų pergalė nebuvo įvertinta Kauno miesto Savivaldybės atstovų – sunkiai paaiškinamas aplaidumas“, – kalbėjo LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Oficialią padėką LSU merginoms už tai, kad jos tapo pasaulio čempionėmis ir visoje planetoje garsina visos Europos vardą siuntė ir EUSA ir FISU vadovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA