Savo zoologijos sodo užsigeidusiam kauniečiui skirta bausmė | Kas vyksta Kaune

Savo zoologijos sodo užsigeidusiam kauniečiui skirta bausmė

Aplinkos ministerijos nuotr.

Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai vienoje iš Kauno rajone esančių sodybų aptiko netikėtą radinį – sodyboje įkurtą mini zoologijos sodą.

Aplinkosaugininkai praėjusią savaitę kartu su Gyvūnų globėjų asociacijos atstovais bei veterinarijos gydytojais nuvyko į Kauno r. esančią sodybą patikrinti gauto pranešimo. Vos pravėrus kiemo vartus, inspektorius pasitiko šaižus varnos kranksėjimas. Paukštis buvo įkurdintas nedideliame voljere, pačiame kiemo viduryje. Sodybos šeimininkas buvo akivaizdžiai nepatenkintas pareigūnų vizitu, o paklaustas, ar laiko ir daugiau laukinių gyvūnų, vyras prisipažino, kad turi kiaunę, kurią neva pagavo, kai ši bandė prasmukti į jo balandinę.

Patraukę apžiūrėti vietos, kur laikoma kiaunė, gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai susidomėjo keistu gardu – nuo vieno iš sodyboje buvusių aptvarų sklido specifinis kvapas, o po narvu matėsi plunksnų krūva. Paaiškėjo, kad šiame narve sodybos šeimininkas laikė dar vieną gyvūną – lapę.

Pažeidėjas neslėpė, kad neturi specialių leidimų laukiniams gyvūnams laikyti ir nesipriešino, kai pareigūnai gyvūnus iš jo paėmė. Vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 88 str. 1 d. Jam gresia bauda nuo 57 iki 115 Eur.

Miškinė kiaunė ir lapė buvo sveikos, todėl šie gyvūnai išvežti į mišką ir paleisti į laisvę. Bandyta paleisti ir varną, tačiau ji, tikriausiai, taip ilgai gyveno voljere, kad nebemokėjo skraidyti, todėl ją pasiėmė Gyvūnų globėjų asociacija. Čia pilkoji varna kurį laiką bus stebima, o vėliau specialistai nuspręs, ar galima ją paleisti į laisvę.

Aplinkos ministerija primena, kad visa laukinė Lietuvos gyvūnija priklauso valstybei. Imti gyvūnus iš gamtos be leidimo galima tik radus sužeistą ar sergantį žvėrį ar paukštį. Kad jam būtina globa, konstatuoja veterinarijos gydytojai ar gyvūnų globos tarnybų specialistai.

Tuo tarpu už neteisėtą laukinių gyvūnų paėmimą iš natūralios aplinkos gresia baudos ir gyvūnų konfiskavimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA