Teismas paskelbė: Kauno klinikinės vadovas nepadėjo sukeisti tiriamą D.Gineikaitės kraują (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Teismas paskelbė: Kauno klinikinės vadovas nepadėjo sukeisti tiriamą D.Gineikaitės kraują (papildyta)

BNS 2016/12/19 11:42
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas pirmadienį nutraukė administracinės teisės pažeidimo bylas Kauno klinikinės ligoninės vadovui Gediminui Abeciūnui ir jo pavaduotojui Kastyčiui Grigoniui.

„Teismas nutaria administracinio teisės pažeidimo bylos (…) teiseną K.Grinionio atžvilgiu nutraukti“, – paskelbė teisėja Liuba Kymantienė.

Tokį patį sprendimą teismas priėmė ir ligoninės vadovo G.Abeciūno atžvilgiu. Byla nutraukta nenustačius nusikaltimo sudėties.

Jiems bylos buvo iškeltos dėl melagingų parodymų davimo buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės administracinės teisės pažeidimo byloje. Byloje teigta, kad jie davė neteisėtus nurodymus savo pavaldiniams, kad D.Gineikaitės kraujo tyrimo išvadoje būtų parašyta, kad alkoholio jame nerasta. Prokuratūros teigimu, buvo sukeisti mėginiai ir surašyta tikrovės neatitinkanti išvada.

Teismas, išnagrinėjęs medikų bylas dėl melagingų parodymų davimo, nusprendė, kad surinktų įrodymų nepakanka konstatuoti, jog ligoninės vadovai padarė minėtą teisės pažeidimą. Nutarime pabrėžiama, kad Kauno klinikinės ligoninės vadovai nedalyvavo nagrinėjant D.Gineikaitės administracinio teisės pažeidimo bylą, neliudijo ir nedavė jokių parodymų ar išvadų.

Vis dėlto Klinikinės ligoninės gydytojas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė teismo anksčiau buvo pripažinti kaltais dėl melagingų parodymų davimo: jie pripažino antrą kartą paėmę D.Gineikaitės kraujo mėginį. Už tai jiems paskirtos baudos.

Ligoninės vadovai teigia, kad taip pavaldiniai pasielgė savo iniciatyva.

Dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo siekiant nuslėpti galimą NŽT vadovės girtumo eismo įvykio metu faktą tyrimą atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba. Kaip BNS pirmadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus viršininkė Renata Saulytė, byloje pasikeitus prokurorui reikėjo surinkti papildomų duomenų.

„Tyrimas yra tęsiamas, jį preliminariai kol kas planuojame pabaigti kitų metų pradžioje ir atiduoti teismui“, – sakė R.Saulytė.

Mėnesio pradžioje D.Gineikaitė buvo išteisinta dėl to, kad siekė tikrovės neatitinkančios išvados apie alkoholio kiekį kraujyje.

D.Gineikaitė būdama neblaivi Kaune avariją sukėlė pernai gruodį. Tyrimą atliekantys pareigūnai ligoninėje rado du kraujo mėginius.

Teismas D.Gineikaitei už vairavimą girtai yra skyręs 1,3 tūkst. eurų baudą ir pusketvirtų metų atėmęs teisę vairuoti. D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje atleista pačios prašymu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA