PVM lengvatos šildymui atsisakymas gali sukelti chaosą savivaldybėse | Kas vyksta Kaune

PVM lengvatos šildymui atsisakymas gali sukelti chaosą savivaldybėse

BNS 2016/12/17 13:16
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė šeštadienį perspėjo, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šildymui atsisakymas nuo sausio gali sukelti chaosą savivaldybėse.

Kreipdamasi į socialdemokratų partijos bendražygius ji pareiškė, kad lengvatos atsisakymui yra nepasirengta, o didesnės naštos perkėlimas vietos valdžiai būtų neteisingas. R.Žakaitienė ragino socialdemokratus Seime nepritarti skubotiems sprendimams.

„Esame išsigandę, kad per vieną savaitę bandoma pakeisti metodiką, kitą savaitę gali būti priimta tai, kas gali sukelti didelį chaosą. Mums, kurie esame koalicijoje, reikia įvertinti realiai situaciją ir prašau visų 17 Seimo narių nedaryti tokių skubotų sprendimų“, – socialdemokratų tarybos posėdyje Seime sakė R.Žakaitienė.

Vyriausybė žada, kad panaikinus lengvatą bus pakeista kompensacijų skyrimo tvarka, kad jas gautų dvigubai daugiau žmonių. „Valstiečių“ deleguotas ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad lėšų kompensacijoms turės rasti pačios savivaldybės, nes 2016 metais jos yra sutaupiusios 140 mln. eurų, skirtų socialinei paramai.

R.Žakaitienės teigimu, situacija savivaldybėse yra labai skirtinga, todėl kai kurioms gali trūkti lėšų.

„Kalbama apie vieną skaičių – 140 mln. eurų , o savivaldybėse situacija yra labai nevienoda. Užkrauti tą savivaldybėms būtų labai neteisinga“, – kalbėjo R.Žakaitienė.

Vyriausybės siūlymus sukritikavo ir jaunesniųjų socialdemokratų lyderis, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas. Jo teigimu, socialdemokratai turi rūpintis šilumos kaina, o ne paramos gavėjų rato didinimu.

Šiuo metu lengvatinis PVM tarifas centriniam šildymui yra 9 proc., o standartinis – 21 procentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA