Pradėjo veikti naujas šviesoforas: rytinio piko metu buvo tikrai blogai | Kas vyksta Kaune

Pradėjo veikti naujas šviesoforas: rytinio piko metu buvo tikrai blogai

R. Tenio nuotr.

Penktadienio rytą kauniečiai, skubantys link Sukilėlių prospekto, turėjo galimybę išbandyti atnaujintą itin pavojingą šviesoforą. Nuo pačio ryto „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebi, kad eismas šioje vietoje vyko itin sunkiai, nusidriekė milžiniškos spūstys.

Kaip pastebi kauniečiai, Utenos gatvės, Tvirtovės alėjos ir Sukilėlių prospekto sankryžoje penktadienio rytą nusidriekė didžiulės transporto priemonių spūstys. Pastebima, kad šioje vietoje pakeista eismo tvarka, įrengtos papildomos šviesoforų sekcijos leidžiančios saugiai atlikti kairiuosius posūkius.

Kaip pastebi Kauno miesto savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras, didžiausia problema šioje sankryžoje dėl spūsčių – neleistinose vietose paliekami kauniečių automobiliai, užtveriantys vieną eismo juostą.

„Pagrindinė problema, kuri ryte dar iškilo – pirmoje eismo juostoje už sankryžos stovintys automobiliai. Paprašėme policijos pagalbos, vietoje dirba ir miesto viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, bandome atkreipti vairuotojų dėmesį, kad čia statyti negalima. Tik vienus nuvarai, kiti bando parkuotis. Rytinio piko metu ten buvo tikrai blogai, – pastebi pašnekovas.

Ši sankryža rekonstruota, nes kairieji posūkiai buvo labai pavojingi, nuolat įvykdavo skaudūs automobilių susidūrimai. Kadangi kairiajam posūkiui iš bendro ciklo paimamas vienas ciklas, šiek tiek sumažėja transporto pralaidumas pagrindinėmis kryptimis, bet esą tai vienintelė galimybė šią sankryžą padaryti bent kažkiek saugią.

Motociklo ir autobuso avarija

Kol kas šioje sankryžoje neplanuojama panaikinti žalių lentelių, kurios degant raudonam šviesoforo signalui, leidžia sukti į dešinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA