Populiarių knygų apie kriminalinį pasaulį autorius atvirai prabilo apie korupciją ir žiniasklaidos užkulisius | Kas vyksta Kaune

Populiarių knygų apie kriminalinį pasaulį autorius atvirai prabilo apie korupciją ir žiniasklaidos užkulisius

R. Tenio nuotr.

Neseniai visuomenei pristatyta jau šeštoji žurnalisto ir lietuviškų bestselerių rašytojo Dailiaus Dargio knyga „Juodosios mafijos našlės“ netikėtai temą apie kriminalinio pasaulio paslaptis pakreipė nauju kampu. Apie mafijozų moteris – mamas, žmonas, drauges – knygą parašęs publicistas Kaune surengtame knygos pristatymo vakare atviravo ir apie įtakingų verslo bei politikos struktūrų veiklos užkulisius.

Grįžo prie temos apie mafiją, kuri – amžina

„Apie mafijos moteris norėjau parašyti jau prieš dešimtmetį – tačiau štai tiek laiko užtruko sukaupti medžiagą ir jas prakalbinti“, – atviravo D. Dargis. Jo teigimu, daugelis šiame pasaulyje pabuvojusių ar tebesančių moterų laikosi mafijos tylėjimo įžado, Italijoje vadinamo omertà. Tačiau atkakliam vyrui dažnai sekėsi jas prakalbinti ir gauti vis naujų detalių didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusių istorijų dėlionėms. Apie kraupius nužudymus rašantis žurnalistas išsiskiria ramiu ir patikimo žmogaus įvaizdžiu, ramiai fiksuojančiu praeities detales, tarsi istorijos faktus.

„Turiu tokią savybę, kad žmonės nori man išsipasakoti, jiems gal net savotiškai palengvėja po tokių išpažinčių“, – neslėpė D. Dargis, kuriam yra pavykę prakalbinti ne vieną mafijozą ir iš didžiausių nusikaltėlių gauti daugiau detalių, nei bylų tyrėjams.

Iki šiol komplikuočiausia istorija D. Dargis laiko savo santykius su Kauno kriminalinio pasaulio autoritetu Henriku Daktaru bei jo šeima. Ne kartą su juo bendravęs, gavęs ne vieną jo laišką, vėliau žurnalistas buvo gerokai nustebęs, kai šis autoritetas nusprendė su juo bylinėtis dėl išleistose knygose panaudotos medžiagos. Visas bylas D. Dargis prieš Henytę laimėjo, tačiau jis nebenori su juo ir jo šeimos nariais turėti kokių nors reikalų ar bendrauti. „Mane kviečia į TV laidas, kur dalyvauja jo žmona Ramutė, bet aš visada atsisakau. Paprasčiausiai man jie nebeįdomūs“, – sako D. Dargis

Nepaisant to, naujausioje knygoje nemažai epizodų apie šio mafijozo žmoną Ramutę Daktarienę ir motiną Jadvygą Daktarienę, o taip pat sūnų Enriką. „Nepasakyčiau, kad jų nemėgstu, tiesiog stengiuosi per savo liudininkių pasakojimus maksimaliai tikroviškai atkurti to laikmečio istorijas“, – sako žurnalistas.

Knygoje moterys atvirai pasakoja apie R. Daktarienės būdą, apie jos norą būti gražiausia iš gražiausių, o tai reiškia, kad jokia kita moteris negalėdavo bendrų švenčių metų pasipuošti gražiau už ją. Tokias ir panašias nuoskaudas moterys gana atvirai lieja naujausioje D. Dargio knygoje, tad ji tikrai ne vien apie kriminalines istorijas, o daugiau apie tokių moterų gyvenimo būdą, nuoskaudas, sunkumus, meilės istorijas, skyrybas ir kitas dramas.

Tema apie mafijos moteris įgyja naują kontekstą

Rytoj Kauno prekybos centre „Mega“ veikiančiame didžiausiame Kauno knygyne „Vaga“ 19 val. vyks paskutinis šiemet Dailiaus Dargio susitikimas su skaitytojais. Jo metu daug dėmesio bus skirta ne tik pokalbiui apie šią knygą, bet ir kalbama bei kviečiama diskutuoti kitomis visuomenei aktualiomis temomis – apie stiprių vyrų ir gražių moterų santykius, apie verslo ir politikos bei žiniasklaidos užkulisius. Pristatymų Kaune metu D. Dargį kalbinančios kolegės, žurnalistės Brigitos Sabaliauskaitės manymu, paskutinioji jo knyga ypač vertinga paskaityti tiems, kurie vis dar romantizuoja turtingų vyrų išlaikomų moterų gyvenimą.

„Manau, kad paskaičius, kaip elgiasi tie stiprūs vyrai, o kriminaliniame pasaulyje tai tik dar labiau užaštrinta, daugeliui moterų ir jaunų merginų turėtų kilti daug klausimų, į ką jos veliasi, kai sutinka „parsiduoti“ turtingam patinui – apie tai taip pat galėsime pasikalbėti“, – intrigą pokalbiui žadėjo žurnalistė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA