Darbo partija renka naują pirmininką | Kas vyksta Kaune

Darbo partija renka naują pirmininką

BNS 2016/12/11 10:09
DELFI nuotr.

Darbo partija sekmadienį suvažiavime Kėdainiuose rinks pirmininką.

Pasak laikinojo partijos vadovo Vytauto Gapšio, į pirmininko pareigas kandidatuoja trys politikai – Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė bei eksparlamentaras Vydas Gedvilas. Taip pat gali būti keliama ir vienmandatėje apygardoje per šių metų rinkimus į Seimą išrinkto Valentino Bukausko kandidatūra.

„Oficialiai kandidatai yra trys, vienas dar iki galo neapsisprendęs. Trys tai R.Janickas, Ž.Pinskuvienė ir V.Gedvilas, o partijos taryboje girdėjau, kad kalbina ir V.Bukauską kelti kandidatūrą. Ankstesnės tarybos jis buvo iškeltas, dėl tam tikrų asmeninių priežasčių buvo atsiėmęs kandidatūrą, bet turi teisę grįžti į kandidatų sąrašą, pamatysime per suvažiavimą, galutinai kaip apsispręs“, – BNS sakė V.Gapšys.

Darbo partijos taryba kandidatais į pirmininkus lapkritį buvo iškėlusi dešimt partiečių, tačiau dalis jų atsisakė dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose.

Darbo partija be nuolatinio vadovo liko, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydino europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: V.Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA