Pigiausioje mokamo stovėjimo aikštelėje miesto centre – kasdienis chaosas | Kas vyksta Kaune

Pigiausioje mokamo stovėjimo aikštelėje miesto centre – kasdienis chaosas

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kauniečiai pastebėjo, kad pastaruoju metu Kauno miesto centre itin populiariomis tapo pigiausios stovėjimo vietos. Tačiau ne visi kauniečiai džiaugiasi jomis pasinaudoję, o įsigiję metinius leidimus sunkiai randa vietą, kur palikti automobilį.

[galerija kiek=”4″]

30 euro centų per valandą mokestis už automobilių stovėjimą renkamas kai kuriose miesto aikštelėse ir stovėjimo zonose, pažymėtose žalia spalva. Ne paslaptis, kad jos itin masina kauniečius. Kitose miesto vietose automobilių statymas – kur kas brangesnis malonumas. Itin populiariose vietose automobilį valandai palikti gali kainuoti ir 1,2 euro.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų užfiksuotuose kadruose matyti, kaip pigiausias stovėjimo vietas Donelaičio gatvėje atradę kauniečiai palieka automobilius: juos parkuoja vienas už kito, nepaliekant kitų automobilių vairuotojams galimybės iš aikštelės išvažiuoti.

Užstatyti vairuotojai, grįžę prie paliktų automobilių, piktinasi, kad negali išvažiuoti, mat jiems trukdo užstatyti automobiliai. Įsigiję leidimus pastebi, kad ne visada randa laisvą vietą savo automobiliui.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją parašęs kaunietis nori paraginti visus vairuotojus, automobilius statyti tinkamai, neužstatant išvažiavimų ir netrukdant kitiems eismo dalyviams. Jis teigia, kad kitą kartą radęs užstatytą automobilį, kreipsis į policiją, kurios atvykimas neturėtų patikti netvarkingai automobilius paliekančius.

Atvykę policijos pareigūnai netvarkingai automobilį pastačiusį vairuotoją gali nubausti maždaug 30-90 eurų bauda, taip pat gali tekti apsimokėti ir už priverstinį automobilio nutempimą.

Šių, itin pigių žalios zonos aikštelių populiarumą įtakoja ir leidimai, kuriuos galima įsigyti metams už 120 eurų. Įsigijus leidimą, vairuotojas automobilį gali palikti konkrečioje aikštelėje, kuri nurodoma leidimą užsisakant.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA