Į Kauną sugrįžusi žiema tikrina vairuotojų pasirengimą slidžiam keliui: pasipylė avarijos | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžusi žiema tikrina vairuotojų pasirengimą slidžiam keliui: pasipylė avarijos

Archyvo nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad sekmadienio dieną aplinkinių Kauno kelių būklė nebuvo itin gera, dėl slidžios dangos įvyko ne viena avarija. Kol kas skaudžiausia užregistruota kelyje Kaunas-Žeimiai, kuomet susidūrus trims automobiliams, medikų pagalbos prireikė keturiems asmenims.

Sekmadienio vakarą oro temperatūrai žemėjant, vairuotojai turėtų būti dar atsargesni, o pirmadienio rytą važiuojant į darbus neskubėti ir laikytis visų saugaus eismo reikalavimų.

Sekmadienio vakarą Kaune pasipylė avarijos

Pasikeitus oro sąlygoms ir pradėjus gausiau drėbti šlapdribai, apie 19 valandą vairuotojo nesuvaldytas „Opel“ markės automobilis apsisuko ir rėžėsi į nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos salelę ir kelio ženklą.

Panašiu metu nepasisekė merginai, vairuojančiai „Mercedes-Benz“. Nesuvaldytas galiniais ratais varomas automobilis Šiaurės prospekto įkalnėje rėžėsi į šaligatvio bortelius.

Vairuotojai turėtų būti atsargūs ir Tunelio gatvės įkalnėje, kurioje jau keli automobiliai lengvai kliudė važiuojamosios dalies kraštą, tačiau rimčiau apgadinti nebuvo.

Dar vienas automobilis, šį kartą „VW“, slidžiame kelyje nesuvaldytas vairuotojo, nuo kelio į griovį nuvažiavo kelio atkarpoje Kaunas-Lapės, ties Kauno miesto riba.

Keliai barstomi, tačiau ryte numatomos sudėtingos sąlygos

Stebint bendrovės „Kauno švara“ technikos judėjimo žemėlapį, šiuo metu didžiausias dėmesys Kauno gatvėse skiriamas Žaliakalnio mikrorajonui, kur gatvės barstomos.

Visus eismo dalyvius raginame išlikti budriems ir vengti nebūtinų kelionių slidžiomis Kauno gatvėmis ir aplinkiniais keliais.

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad didžiojoje šalies dalyje valstybinės reikšmės keliai padengti šlapio sniego provėžomis kai kur vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu. Kelių direkcija prašo visų eismo dalyvių atsižvelgti į tai, kad keliai padengti sniegu, o juos nuvalius, sningant vėl padengiami sniegu, todėl reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daug kur pasnigs, formuosis plikledis. Vėjas šiaurės rytų,  šiaurės, 5-10 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA