Kaune nušvito Seimo nario dovana miestui | Kas vyksta Kaune

Kaune nušvito Seimo nario dovana miestui

R. Tenio nuotr.

Šančiai Kaune nuo seno garsėjo savo bruožais ir išskirtinumais. Dalis jų jau istorija, kitus sutiksime ir šiomis dienomis. Kad ir Kaune šiais metais išrinkto Seimo nario Kęstučio Pūko kasmetinė dovana kauniečiams – akį traukianti, o kai kurių nuostabą iššaukianti šviečianti eglutė, matoma didžiojoje miesto dalyje.

Šią savaitę sužibo jau tradicine tampanti „Pūko“ eglė, visiems kauniečiams primenanti, kad lietuviškas žodis ir daina visai Lietuvai bei pasauliui sklinda būtent iš kalnuotos Šaldytuvų gatvelės, jungiančios Aukštuosius ir Žemuosius Šančius.

Bokštas, siunčiantis transliuotojo signalus, kiekvienais metais šventiniu laikotarpiu papuošiamas ilgomis lempučių girliandomis, nušviečiančias visus Šančius.

Šventinio simbolio iniciatorius K. Pūkas šį reginį kauniečiams ir miesto svečiams kalėdiniu laikotarpiu dovanoja jau seniai, prieš gerą dešimtmetį darbuotojai kartu su radijo stočių savininku eglutę įžiebdavo surengdami simbolinę šventę prie bokšto. Šiais laikais bokšto eglutė įžiebiama be specialių ceremonijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA