Seimas griežtina rūkalų reklamą | Kas vyksta Kaune

Seimas griežtina rūkalų reklamą

BNS 2016/12/08 11:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo 2017 metų Lietuvoje dar labiau griežtėja rūkalų rinka – Seimas uždraudė bet kokį tabako gaminių vartojimo skatinimą bei rėmimą.

Už atitinkamas Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas, kurias parengė Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas, ketvirtadienį balsavo 93 Seimo nariai, o susilaikė 12.

Naikinama iki šiol įstatyme numatyta rūkalų reklamos išimtis, leidžianti Lietuvos ir užsienio įmonėms jų pavadinimą pateikti remiamų renginių metu ir jų rėmėjų sąrašuose. Tabako gamintojams uždrausta remti bet kokius renginius ir veiklas, asmenis, televizijos ir radijo programas.

A.Matulas BNS yra sakęs, kad verslas nuo šių pataisų nenukentės, nes gamintojai ir pardavėjai žinojo, kad tokio Seimo žingsnio anksčiau ar vėliau sulauks – Lietuva 2004 metais yra ratifikavusi Pasaulio sveikatos organizacijos Tabako kontrolės pagrindų konvenciją, kuri reikalauja visiškai uždrausti bet kokią tabako reklamą, pardavimo skatinimą ir rėmimą.

Vienintelė tabako gamintoja Lietuvoje bendrovė „Philip Morris Baltic“ skurdo bei smurto šeimose mažinimo bei bendruomenių projektams 2013-2015 metais Lietuvoje skyrė 120 tūkst. eurų. „Philip Morris“ remia Lietuvos laisvosios rinkos institutą, antikontrabandinės komunikacijos projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA