Kaunietis: judriausios gatvės ir šaligatviai buvo net nebarstyti, tragedija | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: judriausios gatvės ir šaligatviai buvo net nebarstyti, tragedija

R. Tenio nuotr.

Atėjus žiemai, į portalą „Kas vyksta Kaune” bene kasdien su tuo pačiu klausimu kreipiasi gyventojai. Išbandę slidžias miesto gatves ir šaligatvius, kai kurie dėl slidžios dangos patyrę net traumų, teiraujasi: ar keliai valomi?

Kaunietis Paulius rašo: „Ar Kaune dar valo ir barsto kelius? Kilo abejonių, nes šiandien prie mano akių ant šaligatvių nukrito trys žmonės, prie darbo dar keli, iš viso šeši. Tai vyko Savanorių ir Pramonės prospektuose, pastebėjau, kad judriausios miesto gatvės ir šaligatviai net nebarstyti. Tragedija”, – komentavo vaikinas.

Klausimą pateikėme bendrovės „Kauno švara“, kuri atsakinga už šį darbą, vadovui Daliui Tumynui.

„Gruodžio 8 dieną kelininkai šlapia druska nubarstė 235 Kauno miesto gatves, įkalnes, tiltus, viadukus, kurių bendras plotas 3, 145 mln. kv. metrų. Darbai buvo pradėti 1 val. nakties ir baigti 5:30 val. ryto. Į gatves išvažiavo 10 automašinų su barstymo įranga, atliekant darbus, buvo išberta 94 tonos druskos”, – pasakojo D. Tumynas.

Šaligatviai nakties metu pradėti barstyti smėlio-druskos mišiniu, laiptai ir visuomeninio transporto stotelės valomos nuo sniego ir barstomos smėlio-druskos mišiniu. Anot jo, nuo 6 val. ryto aštuonios mobilios brigados barsto laiptus, o pagrindinių gatvių šaligatviai pabarstyti mechanizuotu būdu.

„Kauno mieste valomos nuo sniego ir barstomos visos magistralinės, pagrindinės gatvės, gatvės, kuriomis važiuoja viešasis transportas, taip gatvės, kur yra intensyvesnis automobilių srautas. Tame tarpe ir Savanorių ir Pramonės prospektų važiuojamosios dangos ir šaligatviai, kurie barstyti šią naktį”, – aiškino pašnekovas.

Jis atskleidė, kad vidutiniškai per parą išbarstoma apie 60-70 tonų šlapios druskos, o esant didesnei plikledžio susidarymo tikimybei šis skaičius gali išaugti iki 120 tonų per parą.

Už gatvių valymą atsakingos įmonės vadovas informavo, kad žiemai bendrovė paruošė 10 automobilių, kurie barsto gatves šlapia druska, gatvių valymo darbams papildomai paruošti dar 4 automobiliai, šaligatvių valymui – 8 traktoriai, 7 barstymo įrenginiai. Sandėliuose nuolat laikoma apie 1,5 tūkst. tonų druskos. Laiptų, požeminių perėjų, viešojo transporto stotelių valymui, barstymui skirtos 9 mobilios brigados.

Pašnekovas ragino ir patiems gyventojams rūpintis savo saugumu – iš seniūnijų kiekvienas nemokamai gali pasiimti reikiamų priemonių. „Visoms seniūnijoms yra išdalintos 25-ios tonos smėlio-druskos mišinio, kurį kauniečiai gali pasiimti nemokamai. Visa tai skirta kauniečių namų aplinkos pasibarstymui”, – ragino D. Tumynas.

Valymo, barstymo automobilių, traktorių judėjimą galima matyti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA