Nauja automobilių parkavimo tvarka „Akropolyje“ | Kas vyksta Kaune

Nauja automobilių parkavimo tvarka „Akropolyje“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojai teiraujasi, kodėl prie prekybos centro „Akropolis” išvydo pakitusią automobilių statymo tvarką – ji apribota iki vos kelių valandų.

Stovėjimo aikštelėje pasitinka nauji kelio ženklai su automobilių stovėjimo laiko ribojimu ir užrašas: „Prašome atkreipti dėmesį į pakeistus kelio ženklus Kauno „Akropolio” stovėjimo aikštelėje: Nuo 3 val. nakties iki 8 val. ryto transporto priemonėms draudžiama stovėti šioje aikštelėje. Nuo 8 val. ryto iki 3 val. nakties šioje aikštelėje leidžiama stovėti ne ilgiau, nei 4 valandas.”

Portalas susisiekė su Kauno „Akropolio” valdytoja Brigita Kuodyte ir paprašė pakomentuoti šį pokytį. Ji teigė, kad naujos tvarkos imtasi, nes kai kurie vairuotojai piktnaudžiaudavo aikštelės galimybėmis bei palikdavo čia automobilį visai dienai.

Tai sukeldavo nepatogumų naujai atvykstantiems prekybos centro klientams, kurie nerasdavo, kur palikti automobilį.

„Atsižvelgdami į Kauno „Akropolio“ lankytojų atsiliepimus, nuo gruodžio 1 d. pakeitėme automobilių statymo taisykles. Naujoji tvarka buvo įvesta siekiant užtikrinti, kad prekybos centro lankytojai visada rastų laisvą vietą savo automobiliui. Iki šiol susidurdavome su keblumais, kuomet aplinkinių biurų darbuotojai ir gyventojai automobilius palikdavo itin ilgam laikui, o apsipirkti ar pramogauti atvykę mūsų klientai nerasdavo vietos savo automobiliui. Siekiant užtikrinti laisvas vietas mūsų lankytojų automobiliams ir tinkamai palaikyti švarą automobilių statymo aikštelėje (ją valome naktimis), todėl ir buvo įvestos naujos taisyklės”, – teigė B. Kuodytė.

Jos teigimu, tam, kad vairuotojai sklandžiai priprastų prie naujosios tvarkos, kol kas jie draugiškai įspėjami, kai su naujosiomis taisyklėmis didžioji dalis vairuotojų bus susipažinę – su pažeidėjais bendraus policija.

„Visa tai – tik tam, kad niekas negadintų nuotaikos prekybos centro lankytojams ir kad automobilio statymas atvykus netaptų sudėtinga misija”, – pridūrė B. Kuodytė.

Primenama, kad šių Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikymas – sustojimas ar stovėjimas vietose, kuriose KET draudžia sustoti ar stovėti, sustojimas ar stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų – užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA