Visam laikui emigruoti norėtų dešimtadalis gyventojų: minimos dvi šalys | Kas vyksta Kaune

Visam laikui emigruoti norėtų dešimtadalis gyventojų: minimos dvi šalys

BNS 2016/12/06 11:00
R. Tenio nuotr.

Visam laikui emigruoti norėtų beveik dešimtadalis Lietuvos gyventojų, o beveik trečdalis norėtų išvykti laikinai. Tai parodė spalį atlikta visuomenės nuomonės apklausa, kurios rezultatus antradienį skelbia portalas delfi.lt.

9,6 proc. apklauso respondentų teigė, kad iš Lietuvos norėtų išvykti visam laikui, 28,9 proc. – kad norėtų išvykti, bet tik laikinai. 61,5 proc. apklaustųjų sakė apie emigraciją negalvojantys.

Norinčių emigruoti buvo klausiama ir to, kokia, jų nuomone, šalis yra patraukliausia migracijai.

Daugiausiai jų svarsto apie Norvegiją – 20,7 proc. ir Didžiąją Britaniją – 20,2 proc. Trečioji iš populiariausių šalių – Airija, išvykti ten norėtų 12,7 proc. galvojančių apie emigraciją. 8,7 proc. jų patraukliausia migracijai šalimi laiko Švediją, 7,6 proc. – Vokietiją, 7,5 proc. – JAV. Dar 5 proc. išvykti norėtų į Šveicariją, 4,4 – į Olandiją. Toliau rikiuojasi Ispanija, Belgija, Kanada, Italija ir Rusija.

Portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ apklausą vykdė spalio 19-27 dienomis, tyrimo metu buvo apklausti 1002 respondentai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA