Gamtą tausojančios technologijos veržiasi ir į mados pasaulį | Kas vyksta Kaune

Gamtą tausojančios technologijos veržiasi ir į mados pasaulį

Organizatorių nuotr.

Mados industrija yra antroji pagal didžiausią gamtos taršą po naftos gavybos ir perdirbimo.

Kasmet vis labiau populiarėjančios mažesnio vartojimo tendencijos skverbiasi ir į mados pasaulį, kuris ligi šiol vis dar laikomas besaikio vartojimo skatintoju. Tačiau laikmetis keičiasi ir mada taikosi prie pakitusio vartotojo požiūrio, kuris tampa vis labiau atsakingu.

Praeitą savaitgalį Milane vykusiuose „Green Fashion Week“ renginiuose susitikę mados pasaulio atstovai bandė rasti alternatyvą gamtos resursus eikvojančiai drabužių, avalynės, galanterijos gamybai, stengiantis šioje industrijoje panaudoti kuo daugiau perdirbtų medžiagų ir paversti tai individualaus stiliaus ir požiūrio tendencija.

„Man tikrai patiktų dėvėti iš apelsino žievelių masės pagaminto šilko, kurio pavyzdžius išvydau renginio parodoje, suknelę“, – žurnalistams iš Lietuvos sakė Kaune ir Vilniuje veikiančios modelių agentūros „Modilina“ vadovė kaunietė Jolanta Sadauskienė. Jos teigimu, mada, proteguojanti perdirbtas medžiagas, kol kas tik žengia pirmuosius žingsnius, o „Major Group“ tokį renginį organizuoja tik antrąjį kartą, tačiau jau susilaukė didelio žiniasklaidos ir net Jungtinių Tautų susidomėjimo.

„Aš pati labai vertinu natūralumą, skiriu daug dėmesio sveikai mitybai, manau, kad ir aprangos srityje esu pakankamai subrendusi – vertinu ne kiekybę, bet kokybę. Todėl man nereikia daug daiktų, nes jie tarnauja ilgai“, – sakė moteris.

„Major Group“ atstovo Luca Molinari teigimu, ar šioje mados savaitėje iškeltos idėjos taps masinėmis, labiausiai priklausys nuo vartotojų, kiek jie yra pasiruošę keisti požiūrį į madą ir kasdienį vartojimą. Tačiau, jo teigimu, „Major Group“ pasiryžę kryptingai dirbti šioje srityje, plečiant renginį, dalyvių skaičių bei kolekcijas ir perdirbtų medžiagų kuriančių ir pristatančių dizainerių programas.

Pirmasis „Green Fashion Week“ renginys praeitais metais vyko Dubajuje, suplanuota, kad sekanti žaliosios mados šventė vyks kitų metų kovą Los Andžele. J. Sadauskienė vylėsi, kad jame ras galimybių sudalyvauti ir savo kūrybą šia tema pristatyti ir atstovai iš Lietuvos.

Milane mados pristatymai ir diskusijos apie žaliąją madą vyko net keturias dienas, visos demonstruotos kolekcijos buvo sukurtos iš perdirbtų medžiagų arba medžiagų, kurios pagamintos laikantis socialinės ir etinės atsakomybės principų.

Dauguma kolekcijas demonstravusių dizainerių savo idėjomis bandė atkreipti vartotojų dėmesį į gamtosaugos ir neatsakingo vartojimo problemas. Šio renginio metu uždirbtos lėšos bus skirtos projektams atsodinti Amazonės miškus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA