Prezidentas V. Adamkus kviečia į socialinę šeštadienio akciją: „Aš ir tu – tai mes!“ | Kas vyksta Kaune

Prezidentas V. Adamkus kviečia į socialinę šeštadienio akciją: „Aš ir tu – tai mes!“

Asociatyvi nuotr. / kaunas.lt nuotr.

Prieš kelias dienas socialinius tinklus užplūdo vaizdo klipai, kuriuose garsūs žmonės kartu su neįgaliaisiais draugais kviečia visus jungtis prie šeštadienį, 13 val. vyksiančios socialinės akcijos „Aš ir Tu – tai MES!“.

Dainininkas Sasha Song ir parolimpinis čempionas Justas Pažarauskas, akcijos ambasadorė žurnalistė Daiva Žeimytė ir renginių vedėja Aistė Krušinskaitė, neįgalusis parlamentaras Justas Džiugelis ir jo kolegos Simonas Gentvilas bei Dovilė Sakalienė, Alytaus m. meras Vytautas Grigaravičius, „beatbox‘eris Žygimantas Gudelis GON ir nuostabaus balso savininkas septyniolikmetis Emilis Korickij, akcijos himną sukūręs atlikėjas Julius Omerta ir neregė dainininkė Vaida Butautaitė ir kiti.

Šiuos ir dar daugybę kitų žmonių jungia vienas noras – sumažinti socialinę atskirtį tarp negalios paliestų ir nepaliestųjų.

„Mūsų neįgalieji bičiuliai – tai neatskiriama mūsų dalis. Mūsų Lietuvos, mūsų visuomenės, mūsų pačių dalis. Todėl, abejingumu ir ignoravimu skriausdami neįgaliuosius, skriaudžiame save – savo dvasią, savo žmogiškumą, savo valstybę. Kai tuo tarpu mūsų neįgalieji bičiuliai mūsų valstybę garsina – prisiminkime parolimpines žaidynes, prisiminkime neįgaliųjų laimėjimus mokslo, kultūros srityse ir negalėsime nepripažinti, kad iš neįgaliųjų turi ko pasimokyti likusioji visuomenės dalis – moralinės tvirtybės, atkaklumo, pastangų, siekiant tikslo“, – teigia akcijos globėjas Prezidentas Valdas Adamkus.

Jis, kartu su kitais neabejingais žmonėmis, kviečia visus paminėti Tarptautinę neįgaliųjų dieną ir įrodyti, kad Lietuva – jautrių, socialiai atsakingų ir draugiškų žmonių kraštas.

Šiauliuose gimusi ir „Baltijos Ugdymo Centro“ dėka per visą Lietuvą šeštadienį nuvilnysianti akcija penkiolikoje šalies miestų ir miestelių suburs tūkstančius žmonių. 13 valandą, skambant akcijos himnui – grupės „Omerta“ dainai „Tu Gali“ – sveikieji ir neįgalieji kartu sukurs „gyvą“ skulptūrą, simbolizuojančią bendrystę ir vienybę.

Alytaus, Vilniaus, Šiaulių, Joniškio, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Nidos, Anykščių, Subačiaus, Tauragės, Telšių, Radviliškio, Švenčionių ir Alizavos aikštėse lauks smagios pramogos – koncertai, teatralizuoti pasirodymai, susitikimai su garsiais žmonėmis, karšta kava bei arbata.

„Ypatingai kviečiame prisijungti tuos, kurie dar abejoja arba niekada nebuvo susidūrę su negalia. Pažadu, įsitikinsite, kad visi kartu galime labai smagiai leisti laiką. Tai bus ir puiki proga susirasti naujų draugų. Juk bendrystė – nuostabus jausmas, padedantis įveikti visas kliūtis. Kartu mes galime viską!“, – įsitikinęs vienas iš „Baltijos Ugdymo Centro“ draugystės ambasadorių, akcijos Vilniaus mieste vedėjas Laurynas Rimkus.

Daugiau informacijos apie akciją rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA