STT apklaustas Kauno rajono meras V.Makūnas stabdo narystę Socialdemokratų partijoje | Kas vyksta Kaune

STT apklaustas Kauno rajono meras V.Makūnas stabdo narystę Socialdemokratų partijoje

BNS 2016/12/02 08:38
R. Tenio nuotr.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas penktadienį Socialdemokratų partijos valdybai pranešė stabdantis narystę partijoje po to, kai buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas galimos korupcijos byloje.

„Aš šiandien kreipiausi į partijos vadovybę ir suspendavau savo narystę socialdemokratų partijoje. Tikrai (trauksiuosi – BNS), jei paaiškės, kad tie kaltinimai yra rimti. Bet traukimosi procedūra yra tokia, kad tarybos nariai, surinkdami du trečdalius parašų, kreipiasi, svarsto ir mano klausimą sprendžia administracinis teismas“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė V.Makūnas, paklaustas, ar trauksis iš mero posto.

„Aš manau, kad dar nėra pagrindo“, – pridūrė jis, paklaustas, kodėl neatsistatydina šiuo metu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, kad įmonės lėšomis bus suremontuotas jo namas, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

V.Makūnas sako prisiimantis asmeninę atsakomybę, kaip parijos Kauno rajono skyriaus vadovas, nes vicemeras ir administracijos direktorius rinkimuose surinko daugiausia reitingo balsų. Jis sako taip pat tikintis, kad vicemeras ir administracijos direktorius bus išteisinti ir „tokios procedūros nereikės“. Meras taip pat sako, kad skyriaus sprendimu buvo sustabdyta R.Pudževelio ir K.Povilaičio narystė partijoje.

V.Makūnas patvirtino, kad ketvirtadienį buvo apklaustas byloje kaip specialusis liudytojas.

„Patys kaltinimai, kurie šiandien pateikti yra tiriami. Jei bus nustatyta kaltė, aš manau, ir jie, ir aš atsakysime nustatyta tvarka“, – sakė meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA