Kauno rajono merui opozicija siūlo atsistatydinti | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono merui opozicija siūlo atsistatydinti

BNS 2016/12/01 10:37
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams sulaikius du Kauno rajono savivaldybės vadovus, iš pareigų turi trauktis rajono meras socialdemokratas Valerijus Makūnas, sako opozicijoje dirbantys tarybos nariai iš Liberalų sąjūdžio frakcijos.

„Sunku patikėti, kad išskirtinę vienybę demonstravusioje, mero sudarytoje komandoje dirbantys žmonės nežinojo apie galimai neteisėtus bendražygių veiksmus. Siekiant žengti žingsnį link visuomenės pasitikėjimo atstatymo ir išlaikant aukščiausius vakarietiškos politikos standartus, raginame savivaldybės merą Valerijų Makūną, kaip įtarimus sukėlusios komandos formuotoją, prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti“, – ketvirtadienį pranešime cituojamas Kauno rajono tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Gintautas Krilavičius.

Opozicija ragina merą nedelsiant sušaukti savivaldybės tarybos posėdį susidariusiai situacijai aptarti.

Pats V.Makūnas BNS trečiadienį sakė ketinantis prisiimti atsakomybę, jeigu įtarimai aukštiems savivaldybės pareigūnams pasitvirtintų.

STT šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, kad įmonės lėšomis bus suremontuotas jo namas, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA