Dviems senyvo amžiaus sugerovams peiliu kaklus perrėžęs jaunuolis išėjo į lauką ir užsirūkė | Kas vyksta Kaune

Dviems senyvo amžiaus sugerovams peiliu kaklus perrėžęs jaunuolis išėjo į lauką ir užsirūkė

delfi.lt 2016/12/01 15:55
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį pradėta nagrinėti byla, kurioje vos 21 metų vaikinas kaltinamas vieno asmens nužudymu bei pasikėsinimu nužudyti dar vieną žmogų.

[galerija kiek=””]

Jonas Pauliukevičius, kaltinamas tuo, kad jis 2016 m. spalio 9 d., apie 1 val., tikslesnis laikas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas, gyvenamajame name, esančiame Kauno r., Garliavos apylinkių sen., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su namo savininko Vytauto Rugieniaus sugyventine Regina Navickiene metu, tyčia ranka sudavė mažiausiai vieną smūgį nukentėjusiajai moteriai į galvą, mažiausiai du kartus į dešinę ranką ir mažiausiai vieną kartą peiliu dūrė R. Navickienei į kaklą, o tai dėl durtinio – pjautinio kaklo kairės pusės sužalojimo su bendrinės miego arterijos pažeidimu komplikavosi ūmiu išoriniu nukraujavimu, dėl ko R. Navickienė netrukus įvykio vietoje mirė.

Po to jis, siekdamas nužudyti nukentėjusiosios R. Navickienės sugyventinį V. Rugienių, kaip jo padarytą nusikalstamą veiką mačiusį asmenį, tyčia mažiausiai vieną kartą smogė vyrui į gyvybiškai svarbią vietą – kaklą tuo pačiu peiliu, kuriuo padarė mirtinus sužalojimus R. Navickienei tokiais savo veiksmais pasikėsino nužudyti nukentėjusįjį. Nusikalstamos veikos nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios, kadangi V. Rugienius po padaryto sužalojimo nukrito ant lovos bei neteko sąmonės, ir J. Pauliukevičius, būdamas įsitikinęs, jog nukentėjusysis nuo jo tyčinių smurtinių veiksmų mirs, nutraukė savo neteisėtus veiksmus ir užrakinęs nukentėjusiųjų namo duris iš įvykio vietos pasišalino.

Pirmojo teismo posėdžio metu kaltinamasis atsiprašė V. Rugieniaus ir jo artimųjų, taip pat atsiprašė nužudytosios artimųjų. J. Pauliukevičius iš dalies pripažįsta savo kaltę. Vaikinas teigia, kad šis nusikaltimas įvyko dėl alkoholio, o moterį nužudė, nes buvo išprovokuotas.

J. Pauliukevičius teisme pasakojo, kad visą tą dieną girtavo kartu su V. Rugieniumi ir R. Navickiene. Į parduotuvę teko eiti du kartus, abu kartus pirkti degtinės ir alaus ėjo vyrai. Grįžę į V. Rugieniaus namus trijulė toliau girtavo. Tuomet kilo žodinis konfliktas, kuris peraugo į veiksmus. J. Pauliukevičiaus sudavė moteriai kelis smūgius ranka, tada griebė peilį ir dūrė R. Navickienei į kaklą. O paskui, norėdamas pašalinti žmogžudystės liudininką puolė kitą sugerovą ir su tuo pačiu peiliu rėžė senoliui į kaklą.

J. Pauliukevičius teisme pasakojo, kad su 73 metų V. Rugieniumi nesipykdavo, o su panašaus amžiaus nužudytąja pykdavosi neretai, nes ji neva nepagarbiai kalbėdavo apie jį, prikurdavo istorijų, apkalbėdavo. Kaltinamasis teigė, kad R. Navickienė ir tą kartą pradėjo barti J. Pauliukevičių, griebė dubenį ir metė į jį. Vaikinas teigia, kad R. Navickienė pati išprovokavo jį smurtui.

Po vieno sugerovo nužudymo ir kito sužalojimo vaikinas išėjo į lauką ir prisidegė cigerėtę. Paskui nuvažiavo pas mamą ir jai pasakė, kad nužudė žmogų,ir parodė peilį. Mama sūnumi nepatikėjo. V

Nukentėjęs ir išgyvenęs stiprų nukraujavimą V. Rugienius teisme pasakojo, kad kartas nuo karto priimdavo J. Pauliukevičių pas save pagyventi, maitindavo. Pasak V. Rugieniaus, iki mirties jam truko kelių milimetrų. Vyro kakle yra didžiulis randas, pasikeitė balsas.

Kaltinamojo motina teisme parodymus duoti atsisakė.

Daugiau naujienų skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA