Naktinėjančius kauniečius pasitiko pasakiškas vaizdas: Kalėdų eglė sulaukė gausaus sniego | Kas vyksta Kaune

Naktinėjančius kauniečius pasitiko pasakiškas vaizdas: Kalėdų eglė sulaukė gausaus sniego

R. Tenio nuotr.

Nors įžiebus pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje renginį pašventino rudeninis lietus, pirmadienį iš dangaus pasipylė gausus sniegas, tarsi pavėluotai pranešęs, kad Kalėdų laukimas Kaune jau tikrai oficialiai pradėtas. Balta, balta, kur dairais!

Pirmadienio vakarą galybė kauniečių ir miesto svečių lėtai vaikštinėjo Rotušės aikštėje, stebėjo arba patys išbandė kaip sukasi naujoji eglė-karuselė ir gėrėjosi puriomis snaigėmis, gausiai krentančiomis iš dangaus ir romiai glostančiomis veidą.

Prie eglutės neretai skuba ne tik šeimos su mažaisiais, bet ir poros, apsnigtas pirmadienio vakaras tam buvo puiki proga. Juolab, kad besisukančioje eglutėje įrengtas ypatingas suoliukas su širdelėmis – įvairiausio amžiaus įsimylėjėliams.

Nors ir spaudė šaltukas, kauniečiai namo neskubėjo, su plačiomis šypsenomis žvelgė į eglę, darėsi asmenukes arba užsuko į namelius įsigyti šiltos kakavos ir miniatiūrinių spurgų. Vaikai ramiai praeiti negalėjo pro saldainių nuklotus stalus.

Švenčių laukimas su sniegu – žymiai smagesnis, džiugina ir galybe lempučių nušvitę kiti objektai: Pilis, Prezidentūra, Laisvės alėjos fontanas, Vilniaus gatvė bei pavieniai namai. Tereikia trumpam sustoti, apsidairyti ir pasidžiaugti baltai apglėbtu miestu.

Orus Kaune visad galite sekti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA