Kauno menininkų namuose atgijo pastato istorija | Kas vyksta Kaune

Kauno menininkų namuose atgijo pastato istorija

R. Tenio nuotr.

Gimtadieniai švenčiami ne kasdien. Bet tokie gimtadieniai, į kokį kauniečius pakvietė Kauno menininkų namai, vyksta kartą per 45-erius metus.

Antradienio vakarą prie V. Putvinskio gatvėje įsikūrusių menininkų namų susirinko minia, norinti įsilieti į to, kas vyksta viduje, sūkurį. O vyko tikrai nemažai: susirinkusieji turėjo galimybę išvysti dar nematytas pastato erdves, apžiūrėti parodas, instaliacijas ar patekti į patį performansų ir šokio pasirodymų vyksmą.

Tai, kaip gimtadienio metu atrodė atgiję Kauno menininkų namai, galite pamatyti portalo „Kas vyksta Kaune“ užfiksuotose akimirkose.

Renginyje dalyvavo šokio teatras „Aura“, projekto „Atminties vietos“ grupė, kompozitorius Arnas Mikalkėnas bei kiti Kauno menininkų namus su jubiliejumi pasveikinti norėję kūrėjai.

Jie kvietė atlikti „istorinį Menininkų namų pjūvį“ ir pasirodymais atkūrė visa, kas vyko šiuose namuose nuo pat 1930-ųjų, kai pastatas buvo pastatytas. Planuota, jog V. Žemkalnio-Landsbergio projektuotame pastate įsikurs Vatikano diplomatinė atstovybė, tačiau dėl nežinomų priežasčių taip neįvyko.

Praėjus keliems metams po pastatymo, pastate pradėjo veikti vaikų ligoninė, o tarybiniais metais – vaikų darželis. Tik 1971-aisiais čia įsigalėjo menininkai, o 1979-aisiais pastatas buvo pavadintas Kauno menininkų namais.

Šiuo metu Kauno menininkų namai yra viena iš nedaugelio vietų, skatinančių įvairią meno kultūros raišką, puoselėjanti Lietuvos kultūros tradicijas, populiarinanti profesionalųjį meną ir pabrėžianti kultūros bei meno svarbą šiandieniniame gyvenime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA