Kaune ir visoje Lietuvoje vairuotojų meistriškumą tikrina sudėtingos eismo sąlygos | Kas vyksta Kaune

Kaune ir visoje Lietuvoje vairuotojų meistriškumą tikrina sudėtingos eismo sąlygos

R. Tenio nuotr.

Iškritus gausiam sniegui, eismo dalyviai Kaune ir visoje Lietuvoje antradienio rytą turėjo išbandyti savo sugebėjimus vairuoti slidžiais keliais. Jau skelbėme, kad šalia Kauno nuo greitkelio į griovį nuvažiavo sunkiasvorė transporto priemonė, sunkumų turėjo ir eismo dalyviai Kauno mieste.

Portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojai pranešė, kad su slidaus kelio pavojais susidūrė ir miesto viešasis transportas. Skaitytoja Greta rašo: „kad kelininkus žiema užpuolė nepasiruošusius aiškiai matyti iš 4 troleibusų, bandančių įkopti į Žaliakalnio kalną”.

Kauno savivaldybė skelbia, jog praėjusią naktį 10 mašinų ant apsnigtų gatvių išbėrė 110 tonų šlapios druskos.

Taip pat nuo 6 val. ryto 9 mobilios brigados valo nuo sniego laiptus, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, šaligatvius. 5 traktoriai naktį visame mieste pradėjo šaligatvių valymo darbus, kurie tęsiami iki šiol.

Tuo metu Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo visų eismo dalyvių atkreipti dėmesį į sudėtingas eismo sąlygas, apsunkintas gausaus sniego.

„Prašome laikytis saugaus važiavimo greičio, važiavimo kryptį keisti tik įsitikinus, kad tai saugu, ypatingai atidžiai iš šalutinio kelio išvažiuoti į pagrindinį kelią, ypač tose vietose, kur eismas yra intensyvus“, – ragina policija.

Dėl naktį buvusio snygio magistraliniai keliai šlapi, vietomis padengti šlapiu sniegu, provėžomis, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti.

Valstybinės reikšmės keliai yra valomi ir barstomi.

Didžiojoje šalies dalyje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai padengti puriu ar privažinėtu sniegu, provėžoti, slidūs, valomi ir barstomi visoje Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA