Įtarimai Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui ir jo žmonai: kyšis – gyvenamasis namas? | Kas vyksta Kaune

Įtarimai Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui ir jo žmonai: kyšis – gyvenamasis namas?

BNS 2016/11/29 20:58
Archyvo nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl įtarimų kyšininkavimu sulaikė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių socialdemokratą Ričardą Pudževelį ir dar keturis asmenis.

STT tiria galimą korupciją savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu.

Teisėsauga atliko kratas Kauno rajono savivaldybės patalpose ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse. Tyrimas atliekamas dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo.

STT atstovė spaudai Renata Saulytė BNS sakė, kad įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

Kaip BNS sakė Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas, administracijos direktorių laikinai pavaduoja jo pavaduotoja.

„Mes žinome, kad jis buvo sulaikytas, apklaustas, ir tiek, o daugiau teisėsauga vykdo tyrimą. (…) Kol kas jį pavaduoja administracijos direktoriaus pavaduotoja“, – BNS sakė Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

LNK žinių duomenimis, tarp penkių sulaikytųjų – R.Pudževelio sutuoktinė bei verslo įmonių atstovai. Pasak televizijos, pareigūnai įtaria, jog R.Pudževelis sudarė išskirtines sąlygas vienai statybos bendrovei rekonstruoti Kauno rajono katilines, mainais už tai jis turėjo gauti gyvenamąjį namą. Tyrimas atliekamas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA