Dešimt apskričių archyvų bus sujungti į keturis regioninius | Kas vyksta Kaune

Dešimt apskričių archyvų bus sujungti į keturis regioninius

BNS 2016/11/27 08:08
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Dešimt šiuo metu veikiančių archyvų bus sujungti į keturis regioninius. Tokiam valstybės archyvų reorganizavimui šią savaitę pritarė Vyriausybė.

Tikimasi, kad reorganizavus archyvų sistemą, padidės jų veiklos efektyvumas.

Po valstybės archyvų reorganizavimo vietoj šiuo metu veikiančių Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus archyvų liks keturi regioniniai – Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus – su teritoriniais padaliniais (filialais).

Numatyta, kad regioniniai valstybės archyvai bus sudaryti iš bendras teritorines ribas turinčių apskričių archyvų: Klaipėdos regioninį valstybės archyvą sudarys Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskričių archyvai; Šiaulių regioninį valstybės archyvą – Šiaulių ir Panevėžio apskričių archyvai; Kauno regioninį valstybės archyvą – Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskričių archyvai, Vilniaus regioninį valstybės archyvą – Vilniaus ir Utenos apskričių archyvai.

Po reorganizavimo nuo 2017 metų sausio 1 dienos pradėsiančių veikti regioninių valstybės archyvų veiklos teritorijų ribos išsiplės ir apims teritorijas, kurių kiekvienoje yra daugiau nei 500 tūkst. gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA