Pirmoji „Kaip kine“ serija „Psycho“ gruodį startuos Kaune | Kas vyksta Kaune

Pirmoji „Kaip kine“ serija „Psycho“ gruodį startuos Kaune

Organizatorių nuotr.

Gintarė Minelgaitė su tarptautine menininkų komanda pristato pirmąją „Kaip kine“ pastatymų serijos dalį „Psycho“.

Gruodžio 7-11 dienomis „Post” galerijoje Kaune vyksiantis renginys į teatro ir performatyvaus pasirodymo sceną perkels „Noir” filmų estetiką ir baimes, kad išteisintų sąvoką „psichopatas“ bei teisę būti savimi.

„Psycho“ prikels „Noir” žanro filmuose naudojamą estetiką bei vyraujančius nevilties, nepasitikėjimo, paranojos, tyrumo praradimo jausmus, kad visiškai išteisintų bet kokias neigiamas termino „psichopatas” reikšmes. „Noir ( juodas) filmuose vaizduojami anti-humaniški moralės konfliktai, beprasmiškumas ir neteisybės jausmas. Viskas labai šiuolaikiška“, – sako projekto autorė bei režisierė Gintarė Minelgaitė ir priduria: „Mes visi retkarčiais pamištame“, – citata iš Alfredo Hitčkoko filmo „Psycho“, 1960 m.

„Psycho“ yra pirmoji projekto „Kaip kine“ dalis. Projektas yra pastatymų serija, kurioje pasitelkiamos novatoriškos, originalios vaidybos ir pastatymo meno formas. Pasitelkiant vaizduotę ir racionalų protą, ji tiria filmų pasaulį iš įvairių perspektyvų. „Šis projektas apie filmus yra skirtas žmonėms, mėgstantiems kiną ir tiems, kurie yra veikiami šiandieninės informacijos srautų“, – teigia režisierė G. Minelgaitė.

Iškelti savo mylimo kino žanro estetiką į performatyvią erdvę nėra lengva užduotis, anot režisierės, tad šiam tikslui pasitelkta tarptautinė komanda. „Psycho“ kuria lietuvių aktoriai Milda Alsienė, Ričardas Myka ir Marijus Mažūnas, muzika – Steinar Yggeseth (Norvegija), apšvietimo autorius – Rui Monteiro (Portugalija), režisūra, prodiusavimas – G. Minelgaitė, asistavimas – Skaistė Šimkevičiūtė.

Velnių muziejuje brandinamas kinomansas „Psycho. Kaip kine: pirmoji serija“ dienos šviesą išvys gruodžio 7- 11 dienomis Kaune, modernaus meno gerbėjams gerai pažįstamoje „Post” galerijoje.

Daugiau apie renginį čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA