Laukiamas pagrindinės eglutės įžiebimas Kaune: naktį baigti visi parengiamieji darbai | Kas vyksta Kaune

Laukiamas pagrindinės eglutės įžiebimas Kaune: naktį baigti visi parengiamieji darbai

J. Danielevičiaus nuotr.

Penktadienį, vidurdienį, kai dauguma miestiečių jau ilsisi, Rotušės aikštėje vyko paskutiniai paruošiamieji darbai prieš didžiąją dieną – šeštadienį, kuomet čia, pasigėrėti įžiebta egle sugužės šimtai žmonių.

Dalinamės eglę fiksuojančio fotografo Jono Danielevičiaus nuotraukomis iš naktinio bandymo, procesas po vidurnakčio tęsėsi ne vieną valandą. Anot darbuotojų, 1 val. nakties buvo prijungtas dar ne visas apšvietimas. Naktį po egle montuoti ekranai, nuo eglės iki namukų dėliotos ir pajunginėtos girliandos. Taip pat tikrinta, ar apatinė eglės dalis, kuri primins karuselę – sukasi be trukdžių.

Eglė šįmet yra 16 metrų aukščio, dar du metrus užima jos viršūnės dekoracija.

Kad visi darbai šventės metu vyktų sklandžiai, buvo būtina atlikti bandymą, jam pasirinktas nakties metas, mat nenorėta, kad pasakišką reginį anksčiau laiko išvystų miestiečiai. Svarbiausia buvo įsitikinti, kad eglės apšvietimas dirbtų kaip numatyta, kad nebūtų netikėtumų. Eglei ir kalėdiniam miesteliui apšviesti šįmet sunaudota keli kilometrai šviečiančių girliandų.

„Eglė turės didelį stogą iš lempučių, kuris jungs eglutę ir šventinio miestelio namelius“, – anksčiau informavo eglės kūrėja menininkė Jolanta Šmidtienė.

Eglė šįmet vėl bus išmani, interneto pagalba jos šviesas galės reguliuoti kiekvienas Rotušės aikštėje apsilankęs gyventojas. Technine eglės dalimi rūpinosi architektas Andrius Efimenko.

Per šventinį laikotarpį aplink Rotušę augančių medžių apšvietimui, interaktyvios eglutės išlaikymui ir kalėdinio miestelio namelių papuošimui skirta apie 80 tūkst. eurų.

Pasak kartu dirbusių žmonių, naktinis bandymas vyko pagal planą, pagrindinė miesto eglė, kurta menininkės Jolantos Šmidtienės, jau paruošta didžiajai šventei, belieka sulaukti 18 valandos.

Tuomet miestiečių lauks neįtikėtinas reginys – pasirodys Kalėdų Senelis, prancūzų gatvės teatro trupė „La Compagnie des Quidams“, kuri su 4 m aukščio arkliais atliks pasakišką vaidinimą, lauks fejerverkai ir šventinė nuotaika.

Eglutės įžiebimo šventė portale „Kas vyksta Kaune” bus transliuojama tiesiogiai.

Informaciją apie eglutės įžiebimo renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA