„Rimi“ patvirtino, kad domisi „Iki“ įsigijimu | Kas vyksta Kaune

„Rimi“ patvirtino, kad domisi „Iki“ įsigijimu

delfi.lt 2016/11/25 10:56
R. Tenio nuotr.

Mažmeninės prekybos sektorius gali sulaukti neeilinio sandorio – kalbama, kad prekybos tinklo „Rimi“ valdytojai domisi „Iki“ parduotuvių įsigijimu.

Kad šios kalbos nėra tik gandai patvirtino „ICA Gruppen“, valdantis „Rimi“ prekybos tinklą Baltijos šalyje, per akcijų biržą.

„ICA Gruppen“ šiandien (lapkričio 25 d.) patvirtina vietos (Lietuvos – red.) žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie vykstančias diskusija su „Palink“ („Iki“ parduotuvių valdytojas – red.) dėl galimo lietuviško prekybos tinklo „Iki“ įsigijimo“, – skelbiama biržai skirtoje žinutėje.

Skelbiama, kad kol kas galutinio susitarimo nėra, todėl kalbėti apie tikrai įvyksiantį sandorį dar negalima.

Rinkoje jau kuris laikas sklandė kalbos, kad „Rimi“ prekybos tinklui gali atitekti „Iki“ parduotuvės.

Dar prieš savaitę portalui DELFI užklausus prekybos tinklo „Rimi“ atstovės Giedrės Bielskytės apie „Rimi“ valdytojo planus pirkti „Iki“ parduotuves, ši teigė, kad rinkoje sklandančių gandų nekomentuoja.

Panašus atsakymas laukė ir iš „Iki“ atstovės spaudai Bertos Čaikauskaitės: „Esame patenkinti 2016 metų pasiektais įmonės rezultatais bei vykdoma verslo kryptimi. Turėdami tvirtą ekonominį pagrindą šiandien esame pasiruošę ateities iššūkiams. Žinoma, valdydami antrą pagal dydį mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje, esame įsipareigoję savo darbuotojams, kaip ir akcininkams, nuolat stebėti rinkoje pasitaikančias galimybes ir pasinaudoti naudingiausiomis iš jų. Vienas iš mūsų veiklos principų, pagrįstas ir pagarba kitiems rinkos dalyviams, nekomentuoti apie mažmeninės prekybos rinką sklandančių gandų“.

Tiesa, apie tokius galimus pasikeitimus jau buvo kalbėta ir prieš dešimt metų. 2006 m. žiniasklaidoje buvo skelbta, kad bendrovė „Rimi Lietuva“ iš parduotuves „Iki“ valdančios „Palink“ gali perimti prekybos tinklo valdymą.

Maždaug po pusmečio, 2007 m. gegužę, rinkoje pradėjo sklandyti kiti gandai, kad „Rimi Lietuva“ nori įsigyti „Norfa“ parduotuves. Šie gandai buvo paneigti abiejų pusių.

Šiuo metu daugiausia parduotuvių Lietuvoje turi „Maxima“ (248). Antroji vieta atitenka „Iki“ (238). „Rimi“ pavadinimu Lietuvoje veikia 55 parduotuvės. Susijungus „Rimi“ ir „Iki“ tinklams – naujasis prekybos tinklas taptų didžiausiu Lietuvoje ir nukarūnuotų „Maximą“. Prekybos tinklas „Norfa“ turi 137 parduotuves.

Lapkričio 21 d. Konkurencijos taryba portalui DELFI teigė, kad pranešimo apie koncentraciją, kurį turėtų nagrinėti tarnyba, iš prekybos tinklų „Rimi“ ir „Iki“ nėra gavusi.

„Rimi“ parduotuvių akcininkas „ICA Group“, kuri yra viena iš mažmeninės prekybos lyderių Šiaurės šalyse, iš viso valdanti apie 2150 parduotuvių Švedijoje bei Baltijos šalyse.

Pirmoji „Iki“ parduotuvė Lietuvoje buvo atidaryta 1992 m. Mažmeninės prekybos tinklą „Iki“ Lietuvoje įkūrė iš Belgijos į šalį atvykę broliai George’as, Oliveris ir Nicolas Ortizai. Nuo 2008 m. „Iki“ priklauso vienam didžiausių mažmeninės prekybos tinklų – „REWE grupei“.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA