Europoje populiari taksi programėlė keičia kauniečių įpročius | Kas vyksta Kaune

Europoje populiari taksi programėlė keičia kauniečių įpročius

R. Tenio nuotr.

Birželio pradžioje kauniečiams savo paslaugas pasiūliusi populiariausia mobilioji taksi programėlė Baltijos šalyse „Taxify“, neketina sustoti ir siekia iš esmės pakeisti Kauno taksi paslaugų kokybę bei vartotojų įpročius.

[galerija kiek=”4″]

Keičiasi požiūris į taksi paslaugas

Pasaulio miestų gyventojai yra skatinami atsisakyti nuosavų automobilių, dažniau naudotis viešuoju transportu, dviračiais ar nuomotis transporto priemones, kai tai būtina, užuot investavus į nuosavus ratus. Ši tendencija gerokai keičia šiuolaikinio žmogaus požiūrį tiek į automobilį, tiek į visas paslaugas, susijusias su pervežimu. Ne išimtis ir kauniečiai.

Atsisakyti automobilio ir linksmai leisti laiką mieste tampa vis madingiau ir populiariau. Kai gali susitikti su draugais, vakaroti, nesirūpinti parkavimu, promilių skaičiavimu ar kitokiu planavimu. Tačiau, kažkada prireikia namo ir tada tikrai vertėtų prisiminti, kad šiuolaikiškiems žmonėms reikia ir tinkamos taksi paslaugos – tvarkingų automobilių, kultūringų vairuotojų ir tinkamo aptarnavimo.

Taksi paslaugų teikimo pokyčiai

Sutikime, taksi paslaugos teikimas prasideda nuo jos užsakymo. Tikriausiai ne vienas esame susidūręs su nervingo balso asmenimis, kviečiant taksi telefonu. Retas klientas pasakys, kad jo užsakymas darbuotoją kažkaip nudžiugino. Antras žingsnis: nerimas, koks automobilis ir vairuotojas atvažiuos. Ar jis bus malonus, ar automobilyje bus geras kvapas, ar jame gros jums patinkanti radijo stotis. Galbūt jums tai nesvarbu, galbūt svarbu kažkas kita. Tačiau akivaizdu, kad taksi paslaugų teikimas Kaune iki šiol buvo ta aptarnavimo sritis, kuriai gerokai trūko pokyčių. Ir jie pagaliau įvyko.

Pradžioje Vilniuje įsitvirtinusi „Taxify“, per pusmetį sėkmingai įsibėgėjo ir Kaune. Šiuo metu kauniečiams pavėžėjimo paslaugas jau teikia 150 Kauno vairuotojų, palyginimui Vilniuje – 600. Įmonė turi ambicingų planų ir dėl dar didesnės plėtros bei papildomų vairuotojų pritraukimo. Šį mėnesį įmonė pasirašė susitarimą su portalu „Kas vyksta Kaune“, kurio skaitytojams bus pasiūlytos išskirtinės sąlygos pasinaudoti šios mobiliosios programėlės teikiamomis paslaugomis. Kiekvienas naujai prisiregistravęs vartotojas turės galimybę nemokamai pirmą kartą išbandyti taksi paslaugas ir savo akimis įsitikinti, kaip tai veikia. Interneto bendrovės „Gemius Audience“ duomenimis portalą „Kas vyksta Kaune“ skaito daugiau kaip 150 tūkst. Kaune dirbančių ar gyvenančių žmonių bei dar tiek – iš kitų Lietuvos miestų, taip pat – iš užsienio.

„Labai džiaugiamės šiuo susitarimu ir tikimės, kad nemokamos kelionės iki 7 eurų leis daugumai šiuolaikiškų kauniečių pademonstruoti mūsų teikiamų paslaugų kokybę ir gal net leis pakeisti žmonių požiūrį į taksi paslaugas, jų naudojimo dažnumą, patogumą, o gal kažką paskatins patiems tapti tais, kurie paveža“, – po sutarties pasirašymo sakė „Taxify“ atstovas Lietuvoje Tadas Čekavičius.

Kaip veikia nemokama taksi programėlė

Mobilioji „Taxify“ programėlė yra neatskiriama taksi paslaugų teikimo dalis. Ją būtina nemokamai atsisiųsti į išmanųjį telefoną, kad galėtumėte išsirinkti automobilį ir vairuotoją, kuris jus veš, užsakyti paslaugą, stebėti, kaip atvyksta jūsų pasiimti, fiksuoti, kur vyksite, sužinoti, kiek kainavo jūsų kelionė. Taip pat ir apmokėti kelionę per bankinę sistemą arba grynaisiais pinigais, jei jums taip patogiau. Taip pat – įvertinti automobilį, vairuotoją, suteiktų paslaugų kokybę.

„Daugelis žmonių nustemba sužinoję, kad namo gali grįžti ir neturėdami kišenėje grynųjų – tai labai patogu. Užsiregistravus programėlėje tereikia suvesti savo banko kortelės duomenis“, – pasakoja T. Čekavičius. Apie visus apmokėjimus klientas informuojamas elektroniniu paštu, kaip tai vyksta internetu užsakius nakvynę per booking.com ar internetu nusipirkus skrydžio bilietus.

Pabrėžtina, kad „Taxify“ nėra tipinė mums suprantama taksi paslaugų teikėja, nes naudojantis ja galima išsikviesti ne standartinį taksi automobilį, bet pavėžėjantį vairuotoją. Tad „Taxify“ yra panašesnė į kitą pasaulyje populiarų pavėžėjimo paslaugų teikėją „Uber“. Tačiau pastarojo Kaune nėra, todėl norintiems naudotis būtent tokiu principu teikiama paslauga – puiki galimybė tai padaryti, nedejuojant, kad Kauną aplenkia pasaulinės naujovės. Jos yra! Žinantieji, kaip smagu važiuoti su žmogumi, kuris mėgsta vairuoti ir tai daro savo malonumui, supras, kodėl tokios paslaugos įsitvirtinimas Kaune – puiki naujiena.

Daugiau apie specialų pasiūlymą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams išbandyti 7 eurų vertės kelionę Kaune nemokamai skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA