Kaunas nusprendė pasirodyti: Kalėdoms skirta rekordinė pinigų suma | Kas vyksta Kaune

Kaunas nusprendė pasirodyti: Kalėdoms skirta rekordinė pinigų suma

R. Tenio nuotr.

Artėjančios šventės kasmet atsineša ne tik džiaugsmus, bet ir išlaidas. Ir ne tik mūsų piniginėms, kurias gerokai paplonina dovanų pirkimas – šventinei nuotaikai sukurti taip pat skiriamos nemažos sumos miestų biudžetuose. Paskaičiavome, kiek lėšų tam skyrė Kaunas.

Rotušės aikštės papuošimai

Prieš kelias dienas miesto savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, jog Kaunas jau papuoštas daugiau, nei 4,5 kilometrais girliandų bei 1,5 tūkstančiais naujų dekoracijų. Tačiau tai – dar ne viskas, mat dalis dekoracijų dar nėra įrengtos.

Šįmet pristatytos ir naujovės – pirmą kartą bus papuošta Kauno pilis, o naujai įsigyti „šerkšno medeliai“ visus miesto papuošimus sujungs į vieną temą, derančią su J. Šmidtienės kuriama Kalėdų egle.

Tiesa, Rotušės aikštėje lapkričio 26-ąją nušvis ne tik ji. „Eglė turės apšvietimą – didelį stogą iš lempučių, kuris jungs eglutę ir šventinio miestelio namelius“, – kiek anksčiau apie tai, kaip atrodys papuošimai, portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo menininkė.

Aplink aikštę augantys medžiai šiuo metu taip pat jau papuošti girliandomis. Per šventinį laikotarpį jų apšvietimui, interaktyvios eglutės išlaikymui ir kalėdinio miestelio namelių papuošimui skirta apie 80 tūkst. eurų.

Renginiams – dar 80 tūkst.

Derėtų nepamiršti, jog miesto papuošimų nuoma, sumontavimo, išmontavimo darbai bei pirkimas taip pat kainuoja. Šiems dalykams skirta suma – didžiausia iš viso šventinio miesto biudžeto – ir siekia 190 tūkst. eurų. Tačiau tai dar nėra galutinis skaičius. Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė, skaičius gali ir didėti.

„Tie 189 622 eurai – kol kas mūsų išleista suma papuošimų nuomai, pirkimui, sumontavimo ir išmontavimo darbams. Tačiau šis skaičius gali keistis – būna, kad kyla graži idėja, kurią nusprendžiama įgyvendinti vėliau, pavyzdžiui, Rotušės aikštėje įrengti čiuožyklą. Imtume, padarytume ir suma padidėtų“, – aiškino specialistė.

Tuo tarpu kauniečių ir miesto svečių lapkričio 26 – sausio 8 dienomis tikrai lauksiančios įvairios veiklos kalėdiniame miestelyje, jau tradiciškai įsikursiančiame Rotušės aikštėje greta eglės, irgi atsieis apie 80 tūkst. eurų.

Iš šios sumos dalis skirta eglės įžiebimui ir kalėdinio miestelio atidarymui, kita dalis finansuoja Naujųjų metų šventę ir edukacines veiklas, džiuginsiančias mažuosius aikštės lankytojus. Į 80 tūkst. „sutilpti“ turėtų ir 3D projekcijų ant Rotušės pastato rodymas.

Didžiausia suma

Iš viso šiais metais Kalėdos Kauno miestui kainuos apie 350 tūkst. eurų. Tai – didžiausia suma, skirta kalėdiniam laikotarpiui per pastaruosius metus.

Pavyzdžiui, pernai, 2015-aisiais, šventiniam laikotarpiui Kaunas skyrė 223 616 eurų – beveik 130 tūkst. eurų mažiau, nei šiemet. O dar prieš metus, 2014-asiais, šventiniai papuošimai, eglutė ir šventinio laikotarpio renginiai kainavo kiek mažiau, nei 200 tūkst. eurų.

Tiesa, N. Prevelienė teigia, jog praėjusiais metais skirtas sumas lyginti sunku, mat dalis lėšų buvo gaunama iš įmonių paramos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA