Ketvirtį amžiaus nugyvenęs Kauno bigbendas jubiliejų minėjo teatralizuotu šou | Kas vyksta Kaune

Ketvirtį amžiaus nugyvenęs Kauno bigbendas jubiliejų minėjo teatralizuotu šou

R. Tenio nuotr.

Visi mėgsta jubiliejus, ypač kai jie – ketvirtis amžiaus. Būtent tokią progą ketvirtadienio vakarą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre minėjo Kauno bigbendas.

Ypatingas pasirodymas

Dar prieš šventinį koncertą įstaigos „Kauno santaka“ atstovė Evelina Džiaugytė tikino, kad koncertas bus išskirtinis ir netradicinis, mat atlikėjai pasiners į teatralizuotą šou, žiūrovai bigbendą išvys kitokiame amplua, nei įpratę matyti.

Pasak jos, bilietai į 25-mečio jubiliejų buvo išpirkti greitai, stipriai neviešinant – vos per 1-2 savaites. Bigbendui niekada nereikėjo daug reklamos, žmonės žino, kad išgirs kokybišką muziką. Šventėje susirinks daugiau kaip 500 žiūrovų, dalis net stovės“, – pasakojo E. Džiaugytė.

Sveikinimų netrūko

Prieš didžiąją šventę kalbintas kolektyvo vadovas Vaidas Andriuškevičius džiaugėsi, kad bigbendo sudėtis nuo įkūrimo stipriai nesikeitė. Su šiuo kolektyvu yra pasirodę ir nemažai žinomų šalies atlikėjų, jie atvyks pasveikinti ir jubiliejaus proga: Neda Malūnavičiūtė, Vytautas Grubliauskas (Kongas), Arina, Mantas Jankavičius, Karina Krysko-Skambinė, Egidijus Sipavičius, Linas Adomaitis, Vilija Matačiūnaitė, Martynas Kavaliauskas, merginų svingo trio „The Ditties“ ir kiti.

„Kai Kauno bigbendas buvo sukurtas, jis buvo laikomas laisvo, nepriklausomo miesto simboliu. Grupė populiarino džiazo muziką, neįspraustą į jokius rėmus. Vėliau, kai esminiai dalykai tapo rinka, konkurencija, bigbendui, kaip biudžetinei įstaigai, pradėti kelti tam tikri reikalavimai, jis tapo įspraustas į rėmus, svarbu rodikliai. Orkestras pasikeitė, jis jau nebe vienintelis toks Lietuvoje, tačiau jis savitas, besilaikantis gilių tradicijų ir pats ryškiausias šalyje“, – teigė V. Andriuškevičius.

Anot jo, Kauno pavyzdžiu vėliau pasekė kiti miestai, prestižo reikalu tapo savivaldybei turėti municipalinį bigbendą.

Jis priminė, kad kolektyvas repertuare groja ne tik tradicinį džiazą, bet ir kūrybiškai atlieka populiarių kūrinių aranžuotes, visgi, svarbiausia – tikras džiazas. „Mūsų tikslas – kad džiazas Kaune gyvuotų“, – atskleidė kolektyvo vadovas ir pridūrė: „Ne veltui Kauno bigbendas vadinamas Kauno vizitine kortele, jis stipriai prisideda prie miesto vardo garsinimo, suteikia prestižo“, – įsitikinęs V. Andriuškevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA