Jau vasarą veikti turėjusios išmaniosios perėjos sunkiai randa kelią į Kauną | Kas vyksta Kaune

Jau vasarą veikti turėjusios išmaniosios perėjos sunkiai randa kelią į Kauną

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kovo 11-osios gatvė. Tamsu. Lyja. Priešpriešine eismo juosta važiuojantis automobilis akina šviesomis, o tiesiai prieš automobilį į pėsčiųjų perėją įlekia žmogus, pamiršęs apie atšvaitų svarbą. Matyta situacija? Jai užkirsti kelią šioje vietoje turėjo žadėtos išmaniosios LED perėjos, kurios neaiškiomis aplinkybėmis pasiklydo viešuosiuose pirkimuose.

Šių metų pavasarį buvo paskelbta džiugi žinia – siekdama mažinti „juodąsias dėmes“ mieste Kauno valdžia ryžosi perimti Lietuvoje dar nematytą technologiją iš norvegų ir visoje Kovo 11-osios gatvėje įrengs išmaniąsias pėsčiųjų perėjas. 

Jau vasarą buvo planuojama pritaikyti technologiją, kuri įspėtų vairuotojus apie prie perėjų atėjusius pėsčiuosius. Perėjose turėjo būti įrengtas kryptinis apšvietimas bei specialios kameros, kurios fiksuoja pėsčiuosius. Jiems priėjus perėją signalas įjungia LED sistemą, kuri būtų įrengta kelio dangoje ir pėsčiųjų perėją žyminčiuose kelio ženkluose.

O tuo žinios apie šias perėjas ir dingo. Portalui „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus, apie projektą Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras atsakė, jog pirkimų procedūros užtruko.

„Užtruko viešųjų pirkimų procedūros. Šią savaitę turėtų būti paskelbtas nugalėtojas. Iki sausio mėn. pabaigos turėtų būti įrengta“, – lakoniškai pakomentavo P. Keras.

Žuvo vienas, sužeisti – 24

Šiais metais iki lapkričio 18 d. Kovo 11-osios gatvėje Kovo 11-osios g, iš viso įvyko 20 eismo įvykių, iš kurių 6 įvyko tamsiu paros metu, 1 – prietemoje. Šiemet šioje gatvėje iš viso sužeisti 24 žmonės, o vienas žmogus tamsiu paros metu įvykusiame eismo įvykyje žuvo.

Pasak P. Kero, maksimalus terminas, kuomet bus įrengtos išmaniosios perėjos – Sausio mėnuo, tačiau dar yra vilties, kad jos atsiras dar šiais kalendoriniais metais.

O kol pėsčiųjų saugumą didinančios išmaniosios technologijos dar vis klaidžioja viešųjų pirkimų labirintuose, pėstiesiems derėtų pasisaugoti patiems ir tamsiu paros metu nepalikti atšvaitų namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA