Raginimas kauniečiams: nebūkite kėgliais kelyje | Kas vyksta Kaune

Raginimas kauniečiams: nebūkite kėgliais kelyje

Savaitgalį pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Baltai Juoda” vykdė akciją: „Netapk kėgliu kelyje”, kuria siekta atkreipti dėmesį į pėsčiųjų saugumą kelyje ir atšvaito dėvėjimo būtinumą.

Jau antrą kartą vykstanti akcija surengta simboliniu metu – lapkričio 20-ąją, minint pasaulinę žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dieną.

Sekmadienį Kauno gatvėse praeiviams buvo išdalinta apie šimtas organizacijos ir policijos atšvaitų, žmonės noriai juos priėmė ir džiaugėsi jaunimo iniciatyva. Organizacijos atstovė Elena Jurkutė tikino, kad ypač dėmesiu džiaugėsi garbaus amžiaus žmonės: „Miela buvo matyti, kaip močiutės džiaugėsi ir prašė pareigūnų padėti taisyklingai užsidėti atšvaitą”, – kalbėjo E. Jurkutė.

Jai antrino ir viena iš akcijos organizatorių „Baltai Juoda” narė Vaida Bubnytė. „Norime džiaugtis gyvenimu, bet dažnai jo nevertiname. Nepastebėti žmonės keliuose turi skaudžias pasekmes, jie žūsta ar būna sužalojami vairuotojų. Siekiame tam užkirsti kelią, todėl surengėme socialinę akciją „Netapk kėgliu kelyje”. Raginome žmones būti atsargius kelyje, eiti per gatvę tik leistinose vietose, o tamsiuoju paros metu būti prisisegus atšvaitus”, – sakė V. Bubnytė.

Dalinti atšvaitus pėstiesiems padėjo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA