Nesulaukusi statybų pradžios, nebeatlaikė „Merkurijaus” tvora | Kas vyksta Kaune

Nesulaukusi statybų pradžios, nebeatlaikė „Merkurijaus” tvora

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Antradienio rytą keliaujant Laisvės alėja, netoli Merkurijaus” pasitiko netikėtas vaizdas – nugriuvusi dalis tvoros iš S. Daukanto gatvės pusės. Ji itin pavojinga pro šalį žingsniuojantiems, smalsaujantiems vaikams, nelaimės atveju, ji gali sunkiai sužaloti ir kitus žmones.

Tikriausiai legendinio „Merkurijaus” tvora nesulaukė statybų pradžios ir neatlaikiusi stipraus vėjo, tiesiog sugriuvo. Šiuo metu šioje teritorijoje nebudi apsaugos darbuotojai, o ant stovinčio krano tiesiog įrengtos kelios stebėjimo kameros, turinčios atbaidyti smalsuolius nuo aptvertos teritorijos.

Pro šią vietą einantiems kauniečiams ir miesto svečiams patartina pasisaugoti, geriau nuo tvoros laikytis atokiau.

Kaunietė Agnė tikina begriūvančią tvorą pastebėjusi prieš tris dienas: „Griūva tvora iš abiejų pusių. Jau kurį laiką ji vis po truputį linko į Laisvės alėjos pusę. Nejaukiai ir nesaugiai atrodo, nesaugu pro čia vesti vaiką į netoliese esantį darželį, tai mūsų įprastas maršrutas. Mažąjį tenka akylai stebėti, kad neužlįstų į kitą tvoros pusę ir nenusisuktų sprando. Griūvanti tvora pavojinga ir suaugusiesiems, ypač garbaus amžiaus žmonėms. Ar kas nors pagaliau ją sutvarkys?”, – klausė gyventoja.

Sovietmečiu statytas prekybos centras „Merkurijus” buvo nugriautas dar 2009 metais, nuo tol ši miesto dalis stovi kaip stovėjusi, likęs net kranas, kaip simbolis, kad statybos darbai pradėti, bet neužbaigti.

Šiuo metu sklypas priklauso įmonei „„Homburg Merkurijus“, spalio mėnesio duomenimis, dėl šios teritorijos įsigijimo, ketinimų protokolą pasirašė nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“.

Jokie matomi statybos darbai čia nevyksta jau septynerius metus.

Kauno simboliu laikytas „Merkurijus“ pirmuosius pirkėjus pakvietė 1983-ųjų sausį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA