Eglutės kūrėjai atskleidžia paslaptis ir atsako į kauniečių klausimus | Kas vyksta Kaune

Eglutės kūrėjai atskleidžia paslaptis ir atsako į kauniečių klausimus

J. Danielevičiaus nuotr.

Iki pagrindinės miesto eglės įžiebimo likus vos kelioms dienoms, sulaukiame vis daugiau kauniečių klausimų apie eglę. Šįmet gyventojai domisi itin aktyviai. Klausimus antradienį perdavėme eglės kūrėjai menininkei Jolantai Šmidtienei.

[galerija kiek=”12″]

Portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojams pateikiame fotografo Jono Danielevičiaus nuotraukas iš paskutinių akimirkų Rotušės aikštėje, kur šiuo metu verda aktyvūs pasiruošimo darbai.

Antradienį dar dirbama su konstrukcijomis, tvarkomi techniniai dalykai, o trečiadienį jau planuojama atvežti dailias dekoracijas ir išpuošti eglę. Eglės kūrėjos teiraujamės kokio aukščio bus eglė, kokios girliandos ją puoš ir ar saugos kas nors šį meno kūrinį nuo piktavalių.

Laiko skaičiavimas iki eglutės įžiebimo reginio Kaune>>>

– Gerb. Jolanta, atskleiskite, kokio aukščio bus eglutė?

– Su viršūne jos aukštis sieks 18 metrų: eglė bus 16 metrų ir du metrus sieks viršūnė. Pernai eglė irgi buvo tokio paties ūgio. Beje, eglės atkarpa: 5 metrai virš žemės iki pat viršūnės yra tokia pati kaip ir pernai – tradicinė žaliaskarė. Tačiau, šiemet ji kitaip dekoruota ir apšvietimas bus kitoks. Šįmet ji skirsis ir savo išraiškingu pločiu – apglėbs visą kalėdinį miestelį.

– Jau atskleista, kad pagrindinis puošimo simbolis bus mediniai balti arkliukai, o kaip dėl girliandų ar ir jos bus išskirtinės?

– Nuo pat viršūnės žiedo girliandos eis žemyn iki pat Rotušės aikštėje stovinčių kalėdinių namukų kraigų. Tokiu būdu eglutės girliandos suformuos miestelio stogą. Efektui sustiprinti nuo eglės viršūnės link namukų bus uždėta dar apie 700 lempų.

Ant eglės bus tiesiog beprotiškai daug lempučių. Dabar sudėta 1,5 tūkst. metrų lempų: žalios foninės ir šiltos baltos, po to bus dedami LED lauko prožektoriai, keičiantys spalvas. Jie baltiems eglutės žaisliukams suteiks skirtingas spalvas. Miestelyje bus šviesu kaip dieną!

– Ar eglė bus saugoma nuo piktadarių?

– Eglutė apdrausta, ją stebės 6 filmavimo kameros, sujungtos su saugos tarnyba, ji užtikrins nuolatinę eglės priežiūrą ir reaguos į visus eglutės vandalizmo atvejus. Tarnyba eglę saugos visą laiką, kol ji čia stovės. Taip pat Rotušės aikštėje, kaip ir kiekvienais metais, įsikurs saugos postas, tad eglė bus saugoma visą parą.

Eglutės įžiebimo šventė Rotušės aikštėje vyks lapkričio 26 dieną 18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA