Dviratininkams atsivers Nemuno pakrantės: įkurs panoramines aikšteles | Kas vyksta Kaune

Dviratininkams atsivers Nemuno pakrantės: įkurs panoramines aikšteles

Organizatorių nuotr.

Balandžio mėnesį Kauno miestą ir rajoną sujungęs dviračių takas taps vaizdingesnis ir patrauklesnis.

Nuo Marvelės iki Kačerginės keliaujantys dviratininkai sulauks panoraminių aikštelių, pažintinių takelių, leisiančių ne tik atsipūsti, pasigrožėti kraštovaizdžiu, bet ir pažinti vietovei būdingą augmeniją.

Kauno rajono savivaldybėje visuomenės atstovams pristatytos projekto „Nemuno pakrančių kraštovaizdžio tvarkymas“ idėjos. UAB „Cedra“ projektuotojai pasiūlė sutvarkyti keturias teritorijas, esančias 1,3 km, 2,4 km, 3,9 km ir 5,8 km nuo miesto ribos.

Pasirinktose atkarpose siūloma pašalinti mažaverčius augalus, atverti Kauno miesto panoramą, įrengti natūralius gamtinius takus ir informacinius stendus, apžvalgos aikšteles į Raudondvarį ir Nevėžio slėnį, eksponuoti teritorijoje atrandamus išskirtinius vietinius augalus, paukščių rūšis.

Netoli Kačerginės esančioje aikštelėje, kurioje yra simboliška dviračio skulptūra, siūloma kurti gyvų skulptūrų parką. Panaudojus medžių pynimo techniką iš karklų ir žilvyčių būtų galima sukurti unikalius mažosios kraštovaizdžio architektūros objektus. Prie šios idėjos įgyvendinimo projektuotojai kviestų prisidėti ir bendruomenes.

Dviračių mėgėjų klubo pirmininkas Algirdas Pūkelis džiaugėsi dviratininkų pamėgtu maršrutu ir galimybėmis taką padaryti dar patrauklesnį. Jis pastebėjo, kad Nemunas – pulsuojanti upė, kuri potvynių metu užlieja nemažas teritorijas. Tačiau projektuotojai patikino, kad to nepamiršo. Tvarkomose teritorijose bus įrengiami natūralus takai, kuriais bus galima naudoti atslūgus vandeniui.

Anot architektė Violetos Beigienės, bus atsižvelgta į seniūnijų siūlymus iškirsti kuo daugiau menkaverčių krūmų, pastatyti šiukšliadėžes. „Kol kas šis dviračių takas – tranzitinis koridorius nuo Kauno iki Kačerginės, tačiau netrukus tai pasikeis ir galėsime džiaugtis vaizdingu turistiniu maršrutu“, – teigė V. Beigienė.

Ar šis projektas sulauks finansavimo, paaiškės 2017 m. vasarą, o darbų pradžia numatyta jau 2017-2018 m.

Kauno rajono savivaldybės patvirtintoje dviračių maršrutų schemoje yra numatytos jungtys ir su Jurbarko, Kėdainių, Jonavos, Raseinių, Kaišiadorių, Šakių, Prienų, Kazlų Rūdos savivaldybėmis. Kauno rajono turizmo teritorijų plėtros plane iki 2020 m. iš viso suplanuota daugiau kaip 350 km dviračių maršrutų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA