Policijos mokyklos kursantai mokėsi darbo naktį subtilybių | Kas vyksta Kaune

Policijos mokyklos kursantai mokėsi darbo naktį subtilybių

Archyvo nuotr.

Pirmą kartą Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) istorijoje profesinės taktikos paskaitos vyko naktį. Visą praeitą savaitę LPM kursantai naktinio patruliavimo metu mokėsi, kaip tinkamai reaguoti į asmenų daromus nusižengimus, kaip sulaikyti pažeidėjus, smurtautojus, kaip pildyti tarnybinius pranešimus naktį.

Mokymu metu buvo imituojamos realios situacijos, kurių metu policijos patruliai gavę informaciją iš budėtojo vykdavo į įvykio vietą.

O situacijų buvo įvairių. Vienos situacijos metu buvo gautas pranešimas apie du įtartinus asmenis, kurie vaikšto automobilių stovėjimo aikštelėje ir apžiūrėję automobilius. Pamatę pareigūnus įtartini asmenys spruko, tačiau patruliai juos sulaikė. Apieškoję įtartinus asmenis, kursantai dešinės rankos švarko rankovėje rado išlankstomą peilį su dvejomis rankenomis.

Kito įvykio metu kursantams teko spręsti įsismarkavusį konfliktą tarp dviejų moterų. Dar vienoje situacijoje kursantams teko sulaikyti pavojingą asmenį, kuris buvo ginkluotas.

Mokymams parinkome tokias situacijas, į kurias patruliuodami naktį dažnai vyksta policijos pareigūnai. Norėjome kursantams parodyti, kuo skiriasi patruliavimas naktį ir dieną, su kokiais sunkumais pareigūnai susiduria. Be to, naktį padaromų nusikaltimų pobūdis yra kiek kitoks nei šviesiu paros metu”, – aiškino naktinius mokymus vykdę LPM Profesinės taktikos skyriaus dėstytojai Dalius Mackela ir Robertas Brundza.

Po mokymų kursantai tikino, kad naktį budėti ir patruliuoti yra gerokai sunkiau, nes prastas matomumas, pareigūnas turi būti budresnis.

„Dieną matome viską labai gerai, o naktį turime naudoti žibintuvėlius, kuriais galime išduoti savo buvimo vietą. Tačiau naktį yra mažiau pašalinio triukšmo, todėl geriau girdime viską”, – savo įspūdžiais dalinosi kursantas Povilas Kuodys.

Kursantai vienbalsiai tvirtino, kad naktiniai taktikos mokymai pasiteisino, nes darbas naktį yra neatsiejama policijos pareigūno darbo dalis. Be to, tokių mokymų norėtų ir ateityje.

„LPM kursantams reikalinga tokia patirtis, įgūdžių lavinimas, tam, kad pradėję tarnybą jie jaustųsi saugesni, nesutriktų tam tikroje situacijoje, išmoktų naudotis visomis specialiosiomis priemonėmis dirbant naktį”, – pasakojo kursantė Ineta Baronaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA