Rotušės aikštėje esanti eglė netrukus sulauks pirmųjų dekoracijų | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje esanti eglė netrukus sulauks pirmųjų dekoracijų

Iki pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventės belikus vos šešioms dienoms, portalas kviečia pasigrožėti, kaip šiandien atrodo eglė ir kokiais dailiais papuošimais ji bus dekoruota.

Pateikiamos pastarosiomis dienomis darytos, eglės puošimo kelią fiksuojančio fotografo Jono Danielevičiaus nuotraukos.

Kaip rašėme anksčiau, pagrindinė miesto eglė šįmet vėl bus neįprasta, apatinė jos dalis suksis lyg karuselė, o viršus bus tradicinis – suformuotas iš 40 eglučių, ketvirtadienį atvežtų tiesiai iš Kauno miškų.

Pirmadienį šios eglutės bus užbaigtos komponuoti, šiandien aikštėje prasidės dekoracijų dėliojimo darbai, jos vežamos iš sandėlių, galerijos „Balta”, kitų vietų, kur buvo gaminamos ne vieną mėnesį.

Eglutės papuošimai atrodys išties pasakiškai: apatinė eglės dalis, kuri suksis kaip karuselė – bus sudaryta iš medinių, dailiai dekoruotų, baltų arklių. Tarp jų bus ir arkliai su širdelėmis, skirti įsimylėjėliams.

Arkliukai – pagrindinis eglės puošimo motyvas, anot eglės kūrėjų, jie sieks priminti garsiąją Spragtuko pasaką.

Eglę puoš ir kitokios dekoracijos – namai, žuvys, jūrų arkliai, mediniai kareivėliai ir kt.

Eglę šįmet vėl kuria menininkė Jolanta Šmidtienė, jai talkina architektas Andrius Efimenko ir būrys kruopščių, sunkaus darbo nebijančių savanorių. Jie pluša jau nuo rugsėjo. Eglės dailumą pabrėš specialus šviesų žaismas, kuriamas minėto architekto.

Informuojama, kad eglė ruošti bus baigta ketvirtadienį, o jos įžiebimo šventė vyks šį šeštadienį, lapkričio 26 dieną, 18 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA