Ar žiema užšaldys darbus Kauno gatvėse? | Kas vyksta Kaune

Ar žiema užšaldys darbus Kauno gatvėse?

R. Tenio nuotr.

Nors lapkričio mėnesio pradžioje iškritusio sniego jau senokai nebėra, daug kauniečių su nerimu laukia žiemos. Nemažai pagrindinių miesto gatvių dar tik įpusėjo atsinaujinimo procesą, o žiema su sniegu jau ne už kalnų. Ar žiema kelininkus užklups netikėtai, ar „mašina iš pragaro“ kelio dangą klos ir per pusnis?

[galerija kiek=”8″]

Didžiausias miesto vairuotojus kankinantis klausimas – ar nesustos kelio darbai visai žiemai, kai oras galiausiai visiškai subjurs? Į šį klausimą suskubo atsakyti Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, kuris patikino, jog žiemą dirbti irgi galima.

„Žinoma, kur kas maloniau darbuotis šviečiant saulei, tačiau prasti orai tikrai netrukdo tęsti pradėtų darbų. Šį savaitgalį pradėjome asfaltuoti Vytauto prospektą, toks pats likimas artimiausiomis dienomis ištiks Virvių, Bažnyčios, Girstupio, Šarkuvos, Drobės gatves. Atliktų darbų kokybę nuolat tikriname ir prižiūrime (ypatingai rudens-žiemos metu), be to darbams suteikiama garantija“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė A. Pakalniškis.

Bendrovės „Kauno tiltai“ atstovai taip pat pasižadėjo darbus vykdyti ir žiemą. Pasak jų, orai darbams įtakos neturi.

„Orams subjurus, „Remix“ technologija veikti nesustos, nes prieš „Remix Plus“ technologiją naudojantį įrenginį važiuoja dvi kaitinimo mašinos, kurios seną asfaltbetonio sluoksnį įkaitina iki 140 laipsnių. Atkaitinant seną asfaltą išgarinama visa drėgmė esanti ant dangos, todėl orai tikrai neturi įtakos darbų kokybei“, – komentavo bendrovės „Kauno tiltai“ atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA