Savo auklėtinius išgyręs Š. Jasikevičius pirštu bedė į švilpukų skaičių | Kas vyksta Kaune

Savo auklėtinius išgyręs Š. Jasikevičius pirštu bedė į švilpukų skaičių

delfi.lt 2016/11/19 09:23
Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Eurolygos čempionams į atlapus kibęs Kauno „Žalgiris“ (2/6) Rusijos sostinę buvo priverstas palikti su šeštuoju pralaimėjimu (86:95). Vis tik Šarūnas Jasikevičius buvo patenkintas kova, kurią Maskvos CSKA (7/1) kariaunai metė jo auklėtiniai.

„Esu patenkintas tuo, kaip žaidėme, tačiau ketvirtame kėlinyje buvo dalykų, kurių negalėjome gerai atlikti: nebuvome pakankamai agresyvūs. Bet esu patenkintas, kokiu būdu kovėmės prieš Eurolygos čempionus. Sunku daugiau kažką pasakyti“, – nedaugžodžiavo Lietuvos čempionų treneris.

Trečiame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo 9 persvarą, o prieš paskutines dešimt minučių priekyje buvo dviem taškais (69:67). Visgi Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pritrūko kvapo, be to, Maskvos komandos darbą puolime palengvino keisti teisėjų švilpukai, leidę šeimininkams rinkti lengvus taškus nuo baudų metimų linijos.

„Nemanau, kad tai lėmė fizinė kondicija, – paklaustas, ar nuovargis dėl antrųjų rungtynių per tris dienas pakišo koją paskutiniame ketvirtyje, atsakė Šaras.

– Matome didelį užfiksuotų pražangų ir mestų baudų metimų skirtumą. Ketvirtame kėlinyje CSKA pasinaudojo savo patirtimi, bet mano vyrukai žaidė puikiai, kovėsi kaip pasiutę ir mokėsi. Tikiuosi, kad tęsime savo progresą. Rungtynės prieš CSKA mums buvo gera patirtis.“

„Žalgirio“ krepšininkai šiose rungtynėse prasižengė 32, o CSKA – 24 kartus. Tai lėmė, kad šeimininkai pataikė net 37 baudų metimus iš 43 (86 proc.), kai kauniečiai – tik 18 iš 26 (69,2 proc.).

Rungtynių metu, po teisėjų sprendimų, ir pats Š. Jasikevičius ne kartą griebėsi už galvos. Ironiškai arbitrų švilpukus palydėjo ir Paulius Jankūnas bei kiti žalgiriečiai.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ po savaitės žais ketvirtadienį prieš Bambergo „Brose Baskets“ (2/6) krepšininkus.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA