Sename sandėlyje Kaune buvo ragaujamas jaunas vynas | Kas vyksta Kaune

Sename sandėlyje Kaune buvo ragaujamas jaunas vynas

Šį savaitgalį visoje Europoje šventė – derliaus įvertinimo taškas. Ragaujamas jaunas, šių metų derliaus vynas – božolė. Jei jis vykęs, verta buvo stengtis, o metai buvo geri. Procesas smagesnis nei mūsų javapjūtė ar bulviakasis, todėl tas derliaus vertinimo vakarėlis ir tapo tarptautinis. Kauno senamiestyje rudenį įsikūrusiam klubui „Sandėlis“ ši derliaus šventė – pirmoji, tad božolė degustavimas palydėtas juslingomis „gyvo“ saksofono melodijomis žvakių šviesoje.

[galerija kiek=”8″]

Žmones traukia ne vien muzika

Visa klubo aplinka tarsi sutverta vyno šventei: raudonų plytų sienos ir masyvios ąžuolo sijos, kurios išties laiko stogo konstrukcijas, atrodo tiesiog sutvertos šiai šventei. Gali lengvai įsivaizduoti ką tik rūsiuose atkištą šiųmečio vyno statinę.

Kad šie burtai neišsisklaidytų, šviestuvų šviesa visiškai prislopinta, stalus ir žmonių akių blizgesį apšviečia besiblaškančios žvakių liepsnelės.

Viską užlieja ilgesinga saksofono melodija, o užsisakiusieji jauno vyno gauna jį drauge su trijų sūrių ir Kalamata alyvuogių, pagardintų šviežutėliais rozmarinais, užkandžiu.

Gurmaniški šeimininkai žino, ką daro – skoniai ir jų faktūros bei atspalviai padeda kurti tikrą šventę, bet be pompastikos. Jauku.

Maistui aukštai kelia kokybės kartelę

Vyno ragavimas be maisto sunkiai įsivaizduojamas, tad atsiverčiame meniu: pirmiausia akis užkliūna už steiko, kainuojančio 10 eur. Prie natūralaus jautienos kepsnio mums pasiūloma rinktis garnyrą: šviežias ar keptas daržoves, skirtingais būdais paruoštas bulves. Žiemos prieangyje renkamės keptas daržoves ir apkeptas bulvių skilteles. Netrukus atkeliauja steikas, kurį gauname pagal savo norus su daugiau ar mažiau „kraujo“, o šalia jo – šakelė grilyje pabuvojusių vyšninių pomidorų ir paprika, prieš grilį dar gavusi medumi gardinto alaus injekciją.

Tokį vakarą net maistą norisi vertinti pagal vyno taisykles: žiūrim ir uodžiam – tikra, estetiška, kvepia, kelia apetitą. Ragaujam – skanu, sultinga, sotu. Tinka prie jauno vyno, nors pasirinkimas buvo spontaniškas ir be somelje konsultacijų. Kita vertus, pagal jas sudaryta vyno, pateikiamo restorane, korta. Tad apsirikti gal net ir nepavyktų?

Meniu orientuotas į platų pasirinkimą

Jaunas vynas yra daugiau šventė ir žaidimas, o ne gurmaniškas pasirinkimas, tad vėliau žvilgsnis krypsta ir į platesnį gėrimų meniu. Čia aptinkame dar net 24 rūšis, pradedant namų vynu, įkainotu 14 eurų už litrą. Kitų vynų butelio kaina 18-35 eurai.

Per daug vyno? Prašom, yra ir stipresnių gėrimų – labai labai stiprių ir brangių bei švelnesnių ir visai humaniškomis kainomis. Iškart aišku, kad pamažėl galima išsilavinimą įgyti bei įmantrų skonį išsiugdyt. Mat šios vietos koncepcija – ne daug ir pigiai, o labai gerai, net jei ir nelabai brangiai.

Sandėlis tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme yra tokia vieta, kur gali rasti visko, ypač jei nutuoki, ko ieškai. Kartkartėmis ir nustebti, tarsi kažkada seniai seniai, kai dar tyrinėjai senelių podėlius.
Kokteilių sudėtis pagal individualų skonį

Vakarui įpusėjus, apie 21 val., prie „Sandėlio“ baro ima burtis vieniši lankytojai, draugiškai šnekučiuotis porelės, rimtam pokalbiui sėstis draugai. Įvairių formų induose nuo ant baro ima rikiuotis kokteiliai, žvakių šviesoje žaižaruodami ledukais.

Linksma, kad prieš kažką nusinešant, tenka duoti interviu. Prie baro šeimininkaujanti Kristiana Isajevaitė neskuba maišyti pagal klasikinius receptus, nors paprašyta tikrai ir tai padarys. Ji klausinėja, tikslinasi ir, nepabijojusiam atvirauti, siūlo ką nors išskirtinio – individualaus.

Dar ji daug atspėja pati, tik pažvelgusi į žmogų – tad gauname keletą lengvučių skanių ir elegantiškai atrodančių gėrimų. Vyrų gomuriui Kristina siūlys kažką stipresnio, maišyto su viskiu ar džinu. Nors, pasak jos, būna, kad ir moterys pageidauja vyriškų skonių: užsisako „Bloody Mary“, kuri čia tiekiama su skurdintu bekonienos gabaliuku ar „Old Fashioned“, kurio pagrindas – burbonas.

Kaune kuria „išėjimo iš namų“ tradicijas

„Sandėlio“ įkūrėjai ir bendraturčiai neturi net trisdešimties ir orientuojasi į savo kartą bei tai, ko patys norės po dešimtmečio. Juk norisi, kad ilgai būtų smagu veikti tai, ką visai neseniai pradėjo.

Būtent todėl čia kreipiamas dėmesys ne tik į gerą pramogą, kuri netruko išgarsinti naują pasilinksminimo vietą Kaune, bet ir į maisto bei aptarnavimo kokybę. Siekiama, kad atėjusi publika galėtų prieš renginius ramiai pavakarieniauti, o po to jau mėgautis kokybiška muzika. Dar viena nauja tradicija – tai vėlyvi pusryčiai, vadinamasis brančas, kurie čia tiekiami šeštadienio popietėmis nuo 12 val., o lengvai užkandžiaujant, geroje bendraminčių draugijoje galima pereiti prie pietų ar vakarienės bei sulaukti vakaro programos.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA