Kariai gelbėjo ant kelio susmukusį žmogų | Kas vyksta Kaune

Kariai gelbėjo ant kelio susmukusį žmogų

Lietuvos kariuomenės nuotr.

Ketvirtadienį mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų bataliono kariai kelyje Rukla – Jonava padėjo išgelbėti žmogui gyvybę.

Apie 8.00 val. bataliono II-os mechanizuotosios pėstininkų kuopos kariai, važiuodami į šaudymo pratybas kelio pakraštyje pastebėjo gulintį žmogų. Asmuo gulėjo susirietęs, nejudėdamas, jo veidas buvo pabalęs, vangiai reagavo į balsą, kraujospūdis buvo silpnas.

Kuopos vyr. paramedikas seržantas Andrius Juškauskas nedelsdamas suteikė vyriškiui pirmąją pagalbą. Tuo metu kiti kariai informavo Bendrąjį pagalbos centrą. Srž. A. Juškauskas kartu su vyr. eil. Gerda Račyte ir srž. Donatu Šeštavicku paguldė asmenį į stabilią šoninę padėtį, šildė kūną naudodami foliją nuo hipotermijos.

Greita karių reakcija ir tinkamai suteikta pirmoji medicininė pagalba išgelbėjo sušalusiam vyrui gyvybę, kuris buvo perduotas netrukus atvykusiems greitosios pagalbos medikams. Vėliau kariams susisiekus su Jonavos ligoninės medikais pavyko išsiaiškinti, kad vyro gyvybei pavojus nebegresia.

Visi Lietuvos kariuomenės kariai yra mokomi suteikti pirmąją medicininę pagalbą, o karo paramedikai studijuoja specialų kursą ir gauna kvalifikacijos pažymėjimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA