Prasidėjo Baltijos šalių teatrų festivalis | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo Baltijos šalių teatrų festivalis

BNS 2016/11/16 09:27
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kaune prasidėjo Baltijos šalių teatrų festivalis, kasmet vykstantis vienoje iš trijų Baltijos šalių. Po trejų metų pertraukos festivalis šiemet vyksta Nacionaliname Kauno dramos teatre.

„Šiemetinę festivalio programą skiriame reikliai Kauno publikai ir delegacijoms iš Estijos ir Latvijos. Neatvešime Latvijos ir Estijos teatrų spektaklių, bet parodysime plačią Lietuvos teatro panoramą: šokio, lėlių ir objektų, režisūrinio teatro spektaklius. Festivalio programoje publikai pristatysime ne tik žinomų, bet ir nedidelių „pogrindžio“ trupių pasirodymus, ieškančių naujų teatro formų ir raiškos būdų bei šiam laikmečiui būdingos teatrinės kalbos“, – teatro pranešime teigia generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

Antradienį festivalis prasidėjo spektakliu „Maištas“, o trečiadienį vyks festivalio atidarymui skirta konferencija, joje pranešimus skaitys Estijos teatrų sąjungos, kultūros ministerijos atstovės, teatro kritikai ir režisieriai, taip pat dramaturgai ir teatro kritikai iš Latvijos.

Iš viso festivalį aplankys 19 narių delegacija iš Estijos ir Latvijos.

„Kaunas puoselėja pagrįstą ambiciją tapti Lietuvos kultūros sostine 2022 metais. Svečiai išsiveš įspūdį apie Kauno kultūrinį gyvenimą. Antra vertus, šis festivalis nukreiptas į Kauno miesto žmogų, kuriam teatras yra svarbus sąmoningumo ir dvasinio saviugdos instrumentas. Jis pamatys tai, ko kasdienybėje nekoncentruojame vienoje vietoje. Neretai menininkai susiburia vienam projektui, nes finansinė našta juos greitai išblaško“, – sako E.Stancikas.

Baltijos šalių teatrų festivalis nuo 2006 metų vyksta kasmet Estijoje, Latvijoje arba Lietuvoje. Pastaraisiais metais Latvijoje ir Estijoje vykę festivaliai pasipildė konferencijomis ir diskusijomis apie šiuolaikinio Baltijos šalių teatro tendencijas ir kryptis, dalyvaujant teatro kritikams, žurnalistams ir teatro profesionalams. Tradiciją rodyti išskirtinai nacionalinės dramaturgijos spektaklius keičia tos šalies, kurioje vyksta festivalis, įdomiausių pastatymų panorama.

Festivalis vyksta lapkričio 15–20 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA