Prezidentės siūlymu, premjeru turėtų tapti Saulius Skvernelis | Kas vyksta Kaune

Prezidentės siūlymu, premjeru turėtų tapti Saulius Skvernelis

BNS 2016/11/15 12:15
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pateikė Seimui svarstyti Sauliaus Skvernelio kandidatūrą į ministro pirmininko pareigas.

Buvęs policijos vadovas ir vidaus reikalų ministras S.Skvernelis buvo pirmasis Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos

„Pasirašiau dekretą ir būtent šios partijos (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos) sąrašo lyderį S.Skvernelį teikiu kandidatu į ministro pirmininko poziciją“, – žurnalistams Prezidentūroje sakė šalies vadovė, antradienį susitikusi su S.Skverneliu.

Ji tikino iš naujosios valdančiosios daugumos besitikinti sprendimų, kurie didintų socialinį žmonių saugumą ir mažintų socialinę atskirtį.

Pasak prezidentės, taip pat svarbu priimti ekonomikos augimui svarbius sprendimus – subalansuoti Darbo kodeksą, stiprinti skaidrų verslą, toliau siekti energetinio saugumo ir laikytis tvarios finansų politikos.

D.Grybauskaitės teigimu, valstybę būtina valdyti skaidriai, „kad žmonės pajustų, jog valdžia dirba jiems, o ne interesų grupėms“. Prezidentė sakė, kad būtina pertvarkyti valstybės įmones, skaidrinti viešuosius pirkimus ir tęsti kovą su korupcija.

Taip pat Lietuvoje reikia pertvarkyti švietimo sistemą, stiprinti diplomatinius ryšius ir užtikrinti parengtį atremti geopolitinius iššūkius, pridūrė ji.

Buvęs policijos vadovas ir vidaus reikalų ministras S.Skvernelis buvo pirmasis Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše.

„Valstiečių“ frakcijai Seime priklauso 59 politikai. Jie valdančiąją koaliciją sudarė su socialdemokratais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA