A.Butkevičius nepatvirtintas Seimo pirmininko pavaduotoju: tai pamoka | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius nepatvirtintas Seimo pirmininko pavaduotoju: tai pamoka

BNS 2016/11/15 10:22
DELFI nuotr.

Seimo sprendimas nepritarti socialdemokratų vadovo laikinojo premjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūrai į Seimo pirmininko pavaduotojus – pamoka, iš kurios reikia mokytis, o ne pradėti kaltųjų paieškas, sako socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas parlamentaras Algirdas Sysas.

„Manau, kad tai tam tikra pamoka mums, nes ne kaltų reikia ieškoti, o spręsti, ką reikia daryti. Tokia situacija Seime buvusi ir ne vieną kartą, yra galimybė teikti antrą kartą, reikia palaukti paties A.Butkevičiaus nuomonės“, – BNS antradienį sakė A.Sysas.

Anot jo, šį klausimą antradienį aptars Seimo socialdemokratų frakcija, valdyba.

„Vienos priežasties nėra, didžiausią įtaką tokiam sprendimui turėjo tai, kad A.Butkevičius dar yra ministras pirmininkas ir pirmą kartą bent jau mano darbo Seime istorijoje užimantis pareigas ir turėsiantis pareigas žmogus siūlomas į kitas pareigas. Bent jau aš šalininkas buvau ir siūliau neskubinti šio proceso, po mėnesio padirbėjus Seimui, A.Butkevičiui baigus vadovauti laikinajai Vyriausybei, būtų galima teikti jo kandidatūrą į Seimo vicepirmininkus ir išsispręstų teigiamai“, – kalbėjo A.Sysas.

Apie tai, jog A.Butkevičius gali būti neišrinktas Seimo vicepirmininku, neoficialiai dar prieš balsavimą kalbėjo ir dalis socialdemokratų frakcijos narių.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis po nepalankaus A.Butkevičiui balsavimo teigė, kad jo kandidatūra į Seimo pirmininko pavaduotojus gali būti teikiama antrą kartą.

R.Karbauskis pripažino, jog balsavimo rezultatai rodo, jog prieš A.Butkevičių pirmadienio naktį slaptai galėjo balsuoti ir dalis „valstiečių“, ir dalis socialdemokratų.

A.Butkevičius vadovavo socialdemokratų deryboms su „valstiečiais“ dėl būsimos koalicijos. Keturi iš šešių socialdemokratų derybininkų, tarp jų ir A.Sysas, pareiškė nepritariantys sprendimui vadovavimą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai patikėti koalicijos partneriams „valstiečiams“ mainais į Ūkio ministro portfelį.

Klausiamas, ar šiam sprendimui galėjo turėti įtakos A.Butkevičiaus elgsena derybose su „valstiečiais“ dėl būsimos koalicijos, A.Sysas teigė, jog „A.Butkevčius buvo labiausiai mušamas politikas rinkimų tiesiojoje, viskas turi įtakos, kiekvienas žodis pasakytas, viskas susideda“.

Antradienio naktį išrinkti keturi Seimo pirmininko pavaduotojai. Jais tapo Rima Baškienė, Arvydas Nekrošius, Gediminas Kirkilas bei Irena Degutienė.

Išrinkti premjero pareigas einantį A.Butkevičių parlamento pirmininko pavaduotoju neužteko balsų. Už jo kandidatūrą balsavo 66 politikai, prieš buvo 53, 14 susilaikė.

Naujoji dauguma planuoja mažinti parlamento pirmininkų pavaduotojų skaičių nuo šiuo metu Seimo statute leidžiamų septynių iki penkių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA