Kauno bažnyčias užlies studentiškų chorų muzika | Kas vyksta Kaune

Kauno bažnyčias užlies studentiškų chorų muzika

Organizatorių nuotr.

Tarptautinė studentų diena šiemet bus pažymėta itin muzikaliai. Jau 18 kartą rengiamam tradiciniam Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų festivaliui šiemet vadovaus Kauno technologijos universiteto (KTU) akademinis choras „Jaunystė“ ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Lapkričio 18-20 dienomis vyksiantis festivalis suburs šalies aukštųjų mokyklų studentus bendram tikslui – muzikai. Jo organizatoriai viliasi, kad renginys taps švente ne tik dalyvaujantiems chorams, bet ir visam Kauno miestui.

Studentiškų chorų festivalis

„Mums yra garbė ir didelė atsakomybė būti tokio renginio organizatoriais. Turime nemenkai pasistengti, kad tai būtų šauni šventė ne tik choristams, bet ir miesto gyventojams bei svečiams. Universitetui tai yra puiki proga pasirodyti kaip puikiam organizatoriui ir galbūt netgi sudominti būsimus studentus“, – teigė šiųmetį festivalį organizuojančio KTU akademinio choro „Jaunystė“ vadovė Danguolė Beinarytė.

Šiemet chorų koncertai vyks ne tik vienose gražiausių miesto bažnyčių, bet ir Mykolo Žilinsko dailės galerijoje bei Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Numatoma, kad festivalyje koncertuos 21 choras.

Kone didžiausia šio festivalio naujiena – baigiamajame koncerte nuskambėsiantis kompozitorės Zitos Bružaitės muzikinis epas „…nes ilgiuosi Tavęs“. Tai bus šio kūrinio debiutas plačiajai visuomenei, mat kol kas jis buvo pristatytas tik uždaroje premjeroje.

„Šis festivalis yra didelė šventė visai Lietuvos chorinei bendruomenei, kadangi į vieną vietą suplūsta daug chorinę muziką mylinčių ar jai prijaučiančių žmonių. Choristai, chorvedžiai ir kiti bendruomenės nariai turi progą praleisti daug laiko kartu ir šventiškai paminėti Tarptautinę studentų dieną“, – sakė D. Beinarytė.

Nors choristams tenka pasirodyti skirtingose auditorijose, D. Beinarytė atskleidžia, kad dainavimas bažnyčiose labiau įpareigoja: „Įpratusiems dainuoti koncertų salėse, bažnyčių erdvės visuomet yra šioks toks iššūkis.

Didelės erdvės sukuria specifinę akustiką, kurioje choro balsai skamba kitaip, todėl reikia laiko prisitaikyti. Be abejo, didelę įtaką turi ir bažnyčiose tvyranti ramuma bei rimtis, priverčianti labiau susikaupti, o muzikai suteikianti dar didesnio dvasingumo.“

Festivalio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA