Įspėjimas vartotojams: atšaukiamos bendrovėje „Biovela” pagamintos dešros | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas vartotojams: atšaukiamos bendrovėje „Biovela” pagamintos dešros

BNS 2016/11/14 12:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vienos didžiausių Lietuvos mėsos perdirbėjų „Biovelos“ produkcijoje, skirtoje Latvijos rinkai, radus E.coli bakterijų (žarninių lazdelių), Lietuvos veterinarai pradėjo išsamų įmonės produkcijos patikrinimą. „Biovelos“ vadovas Žilvinas Lenktaitis BNS informavo, kad įmonė iš Latvijos prekybos tinklų atšaukia produkciją, kurioje rasta bakterijų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas BNS teigė, kad tiriama, ar šių bakterijų yra ir kitoje įmonės produkcijoje, o tyrimo galima tikėtis trečiadienį.

„Jei neklystu, buvo išsiųsta 80 kilogramų dešrų į Latviją, kuriose rasta bakterija. Į Lietuvą ši siunta nepateko, bet nepaisant to, pradėti detalūs tyrimai. Paimti papildomi mėginiai. (…) Stengiamasi greičiausiu būdu padaryti tyrimus, trečiadienį kažkokius preliminarius jau rezultatus turėtume turėti“, – BNS sakė V.Paulauskas.

Jis teigė nenorintis spekuliuoti, kaip bakterijos galėjo patekti į produkciją, tačiau neatmetė galimybės, kad priežastis buvo netinkama žaliava.

Veterinarijos tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS teigė, kad dabar pagrindinis tikslas yra atsekti, iš kokios žaliavos pagamintos dešros.

Latvijos veterinarai penktadienį pranešė, kad rado E.coli bakterijų „Biovelos“ „Majas Desa“ dešrose, kurių galiojimo terminas baigiasi 2017 metų sausio 22 dieną. Latvijos veterinarijos tarnybos atstovė Ilzė Meisterė teigė, kad bakterija gali sukelti viduriavimą.

Penktadienį Latvijos prekybos tinklų „Maxima“, „Rimi“, „Aibė“ ir „Top“ atstovai teigė, kad šių dešrų jų parduotuvėse nebuvo.

„Biovela Group“ akcininkas Virginijus Kantauskas liepą dalyvavo vakarienėje ir medžioklėje Panevėžio rajone – joje dalyvavo ir Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas. Po medžioklės Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė turėjo aiškintis, kas apmokėjo vakarienę. Galimą jos ir buvusio Veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija – jos išvados bus paskelbtos šį trečiadienį.

Vakarienėje ir medžioklėje tuomet dalyvavo V.Baltraitienė, jos sutuoktinis Regimantas Baltraitis, J. Milius, bendrovės, V.Kantauskas, „Dojus Agro“ vadovas Pranas Dailidė, Latvijos žemės ūkio ministerijos delegacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA